Skaitmeninis matuoklis: kraujo spaudimo lygiui nustatyti internetu

Žemas ar aukštas kraujo spaudimas vargina vis daugiau žmonių. O ir pats spaudimo matavimas nėra pats maloniausias darbas nei vienam. Tačiau moksliniai tyrimai parodė, kad reguliarus kraujo spaudimo matavimas namuose gali pagerinti kraujospūdžio lygį bei jį su normalizuoti. Taip pat yra žinoma tai, kad matuoklis kraujo spaudimo metu namuose rodo tikslesnius parodymus, nei ligoninėje, dėl tam tikrų pašalinių žmogaus savybių. Nes dažniausiai ligoninėje dėl laukimo ar nerimo patiriame šiokį tokį stresą, ko pasekoje mūsų kraujo spaudimo lygis kinta. Žinoma, tai gali būti retas atvejis, tačiau niekas negali žinoti, kaip jį efektingai paveiks ligoninės aplinka.

Bet koks matuoklis, kraujo spaudimo aparatas gali turėti vis skirtingesnes funkcijas, taip pat jie yra įvairių dydžių. Paprasti pastatomi, kurie dažnai matomi vaistinėse arba nešiojami, rankiniai yra naudojami visur, nuo automobilio iki gydytojo kabineto. Vienas kraujospūdžio matuoklis gali turėti rankovę, kita mat matuoja nuo riešo, kaip apyrankė, arba nuo piršto. Pasirinkimo tikrai yra, tik visuomet reikia išsirinkti patogiausia ir tiksliausia variantą, norint gerai bei kokybiškai pasitikrinti kraujospūdį. Tačiau dabar populiarūs automatiniai kraujospūdžio aparatai yra patogūs, net neįgaliems, nes jie gali nustatymus ar net rezultatus sakyti balsu įvairiomis kalbomis, ko pasekoje toks pulso matuoklis, kraujo spaudimo aparatas padeda akliems žmonėms ar prastą regą turintiems.

Perkant kraujo spaudimo aparatą reiktų atkreipti dėmesį į kai kuriuos aspektus, ypač kai perkama rankovės tipo matuoklį:
1. Reikia pasirinkti pačiam kokio tipo rankovės matuoklio reikės. Yra dviejų tipų: automatinis arba pusiau automatinis pripūtimas. Automatinis šiuo atveju yra populiaresnis, nes pats atlieka visas rankovės priputimo funkcijas, yra patogus bei tikslus. O pusiau automatinis variantas naudojamas, kai vartotojas pats nori prisipūsti rankovę, tačiau matuoklis kraujo spaudimo rezultatus gali rodyti ne taip tikslingai.
2. Reikia nusistatyti, kokio dydžio mažetės (rankovės) reikės pagal rankos apimtį. Reikia įsitikinti, kad rankovė bus tinkama rankai. Yra tokių aparatų su reguliuojamu rankovės dydžiu, o yra tokių, kur rankovės dydžio negalima derinti ir keisti. Taip pat siūloma įsigyti tokį kraujospūdžio aparatą, ant kurio būtų arterijos žymėjimo ženklas. Taip bus paprasčiau susigaudyti, kokia puse dėti mažetę.

Jei ieškote įvairiausių sveikatingumo patarimų ir priemonių, patariama apsilankyti https://biomed.lt/lt/, rasite specializuotas prekes ir įvairiausios informacijos, kuri padėtų gerinti sveikatą.