pigus poilsis

Kaip užsidirbti pinigų keliaujant?

Kelionės – tai smagi veikla, laisvalaikis, brangus arba pigus poilsis (priklausomai nuo individualių žmogaus poreikių ir galimybių). Paklauskime bet kurio žmogaus, tik ne keliautojų, kas yra kelionės ir beveik visi iš jų pasakys vieną ir tą patį, jog kelionės tai toli gražu ne darbas. O kaip reaguotumėte, jei pasakytumėme, jog kelionės visgi gali būti darbu? Iš tiesų tai yra tiesa, kurią pagrindžia ne vienas, išvykęs į jų gyvenimo nuotykį užsienyje. Klausiate, kaip galima suderinti darbą ir malonumą keliauti? Pateiksime keletą patarimų, kuriuos, galbūt, pasiryšite išbandyti ir jūs.

Keli patarimai, kaip užsidirbti pinigų išvykus į kelionę:
1. Fiksuokite akimirkas užsienyje, jas aprašykite, fotografuokite ir talpinkite internete. Dabar vienas populiariausių būdų užsidirbti tai turėti savo asmeninį blogą. Tad, kodėl gi nekeliavus ir visų įspūdžių neaprašius virtualiame savo kelionių dienoraštyje? Atitinkamai jį reklamuojant, reguliariai į jį rašant galima labai sėkmingai užsidirbti, susirasti gerbėjų, net gauti finansavimą ateities kelionėms ir išvykų projektams užsienyje. Vienas iš lietuviškų pavyzdžių, apie kurio sėkmę keliauti ir iš to uždirbti pinigus žino daugelis yra Rimvydas Širvinskas, geriau žinomas kaip Makalius.
2. Parduokite savo padarytas nuotraukas. Jei esate talentingas fotografas, jūsų rankose laikomu fotoaparatu padarytos nuotraukos gali būti puiki reklaminė arba pramoginio pobūdžio medžiaga. Tarkime, jeigu padarėte nuostabią Alikantės miesto panoraminę nuotrauką, ją galite pasiūlyti vietos turizmo agentūroms. Jei esate ne toks drąsus, kad iš karto kreiptumėtės į tam tikras institucijas ar įmones, galite savo šedevrus iš svečių šalių įkelti į skaitmeninę erdvę: internete dabar pilna įvairių svetainių, kuriose galima pardavinėti geriausius savo kadrus. Taigi, ką gali žinoti, galbūt jūsų nuotrauką nusipirks, koks nors garsus vietos laikraštis, žurnalas, kelionių agentūra ar pan. ir ji jau po poros savaičių bus išspausdinta. Beje, kad iš nuotraukų galėtumėte pasipelnyti nepamirškite nurodyti autorinių teisių ir dėti fotografijas į mokamų skelbimų portalus.
3. Gatvės muzikantas. Jeigu esate muzikantas arba bent jau dėl jos išprotėjusi asmenybė, tą talentą keliaujant galite išnaudoti ypač kūrybiškai. Jums reikės pasiryžti ir trumpam tapti gatvės muzikantu. Kita vertus, nieko baisaus čia nėra, nes užsieniečiai kaip tik ypač svetingai ir džiugiai priima tokius asmenis. Tad įsiliekite į dinamišką svečios šalies ritmą ir užburkite nuostabiais savo muzikos instrumento ar balso garsais. Prieš save pasidėkite kepurėlę, tuščią kavos puodelį ar instrumento dėklą ir laukite savo uždarbio iš praeivių. Tai – pigus poilsis, galimybė praskaidrinti kitų žmonių dieną ir savo pomėgio dėka užsidirbti šiek tiek grynųjų kitam savo tikslui.