Kaip išsirinkti vonią bei kuris tipas yra praktiškiausias būtent jums?

Ar įsivaizduojate savo dienos pradžią be rytinio dušo? Ar vakarą, kurio metu negalite atsigaivinti po vėsiu, maloniu vandeniu, kuris nuplauna visus dienos rūpesčius? Net neabejojame, kad jūsų atsakymas yra neigiamas. Šiais laikais, kai kasdieninis tempas yra nežmoniškai didelis, mūsų pagrindiniu atsipalaidavimo šaltiniu visgi išlieka – vanduo. Būtent jis suteikia švaros pojūtį, atgaivina bei sukelia malonius jausmus. Tačiau kokią vonią pasirinkti, kad ji išpildytų visus jūsų lūkesčius?

Atsakymas į šį klausimą yra absoliučiai individualus. Kadangi mes visi esame skirtingi, mums tinka skirtingos vonios. Vieni trokšta, kad jų vonia būtų aukščiausios kokybės, burbuliuojanti ir maksimaliai išlaikantį karštį ilgą laiko tarpą. Kitiems, svarbu jog vonia būtų išvaizdi, tačiau nebrangi. Abiem variantams yra daugybė skirtingų pasiūlymų. Pradedant nuo vonios tipų, jie gali būti tokie:

1. Plieninės vonios. Šis vonių tipas yra tinkantis žmonėms, ieškantiems lengvai įmontuojamo varianto. Jos yra itin lengvos bei gaminamos presuojant įvairaus storio ir dydžio plieno lakštus. Dažniausiai plieninių vonių sienelės yra gaminamos 2,3 arba 3,5 mm storio, taigi jos puikiai atrodo dideliame ar mažame vonios kambaryje. Taip pat, prižiūrėti plienines vonias yra labai paprasta. Kadangi jų paviršius yra padengtos emaliu, jos yra atsparios cheminėms valymo priemonėms. Nors dauguma vonių po kelerių metų praranda gerą išvaizdą, tampa švelniai geltonos spalvos, plieninės vonios nekeičia spalvos. Jos išlieka baltos ir kokybiškos net po daugelio metų. Tačiau svarbiausia jog plieninės vonios yra vertinamos dėl savo ilgaamžiškumo ir patrauklios kainos.
2. Ketaus vonios. Ketinės vonios pasižymi storomis, šilumą puikiai sulaikančiomis sienelėmis. Jos yra dar tvirtesnės nei plieninės vonios, taigi jų svoris yra ženkliai didesnis. Taip pat kaip plieninės vonios, ketaus vonios taip pat turi emalio sluoksnį, kuris apsaugo vonią nuo kenksmingų medžiagų ar įbrėžimų. Labiausiai ketaus vonios išskiria unikalia konstrukcija ir patvarumu. Leidžiant vandenį į šias vonias yra girdimas labai minimalus, neerzinantis garsas. Tačiau jeigu ieškote lengvai įkomponuojamos vonios, kurios padėtį būtų galima pakeisti laikui bėgant, ketaus vonios nėra optimalus pasirinkimas. Dėl prieš tai minėti didelio svorio, jos yra sunkiai perstatomos ar kilnojamos.

Vonios internetu
3. Akrilinės vonios. Be jokios abejonės, akrilinės vonios yra pačios perkamiausios nors jos ir yra brangesnės už plieninės ar ketaus masės vonias. Toks didelis akrilinių vonių populiarumas atsirado ne šiaip sau. Dėl itin lanksčios ir lengvos medžiagos, akrilinės vonios gali būti įvairių dydžių, formų ir dizaino. Taip pat, akrilinės vonios išsiskiria savo paviršiumi. Kitaip nei kitos, vienos dangos vonios, jos gali turėti ir blizgų ir perlamutrinį ir matinį paviršių, kas yra puikus sprendimas unikalumo bei prabangos ieškantiems pirkėjams. Būtent dėl dangos įvairovės, akrilinės vonios pasižymi itin paprasta priežiūra. Jos nerūdija yra lengvai valomos cheminėmis priemonėmis, o taip pat nesunkiai atnaujinamos. Dauguma šio tipo vonių turi antibakterinį paviršių, taigi mikrobai bei kiti nešvarumai ant jų kaupiasi daug rečiau.
4. Akmens masės vonios. Visų pirma, šios vonios išsiskiria savo dizainu. Jos primena antikines romėnų vonias yra idealiai prisitaiko prie klasikinio dizaino. Jos yra ilgaamžės, kokybiškos bei atsparios įbrėžimams.