Periodiškai valoma dušo kabina – užtikrintas ilgaamžiškumas bei švara

Nusprendėte įsigyti dušo kabiną, o galbūt ją turite jau ne vienerius metus? Dušo kabinos yra puikus sprendimas praktiškumą bei kokybę vertinantiems pirkėjams. Jos yra puikiai instaliuojamos dideliame ar mažame vonios kambaryje, taip neužimdamos daug vietos bei nesumažindamos kambario erdvės. Tačiau vien nusipirkti ir pastatyti dušo kabiną, tikrai neužtenka. Jeigu galvojate jog dušo kabiną pastačius vonioje jums nebereikės ja rūpintis – labai klystate. Dušo priežiūra yra bene svarbiausias faktorius, kuris daro įtaką dušo ilgaamžiškumui bei kokybei.

Dušo kabina privalo būti periodiškai išvaloma kartą per savaitę ar bent jau kartą per dvi savaites. Valant dušo kabiną, labai svarbu valymo darbus atlikti itin kruopščiai. Tam, kad nesubraižytumėte kabinos paviršiaus, valymui patartina naudoti minkštus audinius ar keptinę. Labai svarbu nepažeisti jos paviršiaus ir nešveisti su kietais, metaliniai daiktais, pavyzdžiui gremžtuku. Taip pat, jokiu būdu negalima naudoti jokių, birių valymo miltelių ar skalbimo priemonių.

Ką daryti jeigu dušo kabina buvo nevalytą labai ilgą laiko tarpą?

Jeigu dėl tam tikrų priežasčių apleidote savo dušo kabiną, greičiausiai galite pastebėti įsisenėjusius, sunkiai nuvalomus nešvarumas ant jos sienelių, dugno ir netgi išorės. Tokiu atveju, švelnus kabinos valymas gali ir nepadėti. Tokiu atveju reikia naudoti stipriau veikiančias valymo priemones. Pasirinkus purškiamą ar kitokio tipo priemonę, ją reikia užpilti ant dušo kabinos ir palaikyti bent 20 minučių. Tokiu būdu, kalkės ir visi nešvarumai išmirks bei juos nuvalyti bus daug paprasčiau.

Taip pat, ne paslaptis jog pažeistose dušo kabinos vietose dažnai pradeda kauptis pelėsis bei įvairios bakterijos. Tokiu atveju rekomenduotina naudoti tik tai dušo kabinos medžiagai skirtus valiklius (geriausia skystus). Tokio tipo valikliuose negali būti tirpiklių, acetono ar be kokių kitų, kalkių šalinimo medžiagų, taigi prieš pirkdami valiklį būtinai patikrinkite jo sudėtį. O tam, kad pelėsis dingtų visiems laikams bei neatsirastų plytelių tarpuose, optimalus sprendimas, tarpus užglaistyti atstumimo funkciją turinčiu glaistu. Tačiau jeigu pelėsis yra labai įsisenėjęs dušo kabinos kraštuose ar sunkiai prieinamuose kampuose, greičiausiai joks valymas jau nebe padės. Norint atsikratyti pelėsio, verta pakeisti silikono sluoksnį esantį dušo kabinos kraštuose.

Dušo kabinos internetu

Ką daryti ir ko vengti, kad kabina išliktų kokybiška ir švari?

  • Pasinaudojus dušo kabina, palikite jos dureles pravertas. Tai yra būtina, jeigu jūsų kambaryje nėra pakankamos ventiliacijos ir vanduo, lašeliai bei karši garai užsilieka pakankamai ilgą laiko tarpą.
  • Venkite dušo kabinoje maudyti savo augintinius arba maudant patieskite guminį kilimėlį. Jeigu dušo kabinoje nuspręsite maudyti savo šunį nenaudojant papildomų apsaugų, greičiausiai jūsų kabinos dugnas bus subraižytas taip, kad paliktų žymių panaikinti tikrai nepavyks.
  • Norėdami maksimaliai apsaugoti turimą dušo kabiną, jos stiklą padenkite specialia nano danga. Tokia stiklo apsauga neleis kauptis riebalams, mikrobams, nuosėdoms bei visiems kitiems nešvarumams.