Vadovų atranka

Profesionalios vadovų atrankos įmonės paslaugos

Kiekvienas verslininkas supranta, kad norint, jog įmonė sėkmingai plėstųsi ir eitų į rinką, pats svarbiausias darbas – pasirūpinti, kad jai vadovautų profesionalus darbuotojas. Geras vadovas, mokantis vadovauti savo komandai, visada pasiekia geriausių rezultatų, kurie galiausiai pranoksta išsikeltus tikslus, o skinami nuo medžių vaisiai yra saldūs. Vadovas, mokantis bendrauti, skatinti savo komandą yra tarsi auksas tarp anglių, todėl jo paieškoms reikia skirti daug laiko ir pastangų.

Kaip rasti tinkamą vadovą?

Vadovų atranka dažnai užtrunka labai ilgai, nes norint rasti kompetentingą darbuotoją, tam reikia skirti laiko. Vienas iš būdų – patikėti vadovų atranką profesionalams. Vadovų atranka šiais laikais yra labai įprastas procesas užsienio, tarptautinėse įmonėse, kurios nori paties geriausio ir kiečiausio savo srities specialisto. Vadovas yra kiekvienos įmonės lyderis, dėl šios priežasties vadovo atranka, vykdoma profesionalų, yra itin tinkamas sprendimas.

Dažniausiai profesionalias vadovų atrankas vykdančios įmonės gali padėti surasti tokius darbuotojus:

  • Valdantį visus įmonės skyrius, įmonės vadovą;
  • Vadovus, kurie valdo tik tam tikrus skyrius ar grupės vadovą.

Abiem atvejais yra išsikeliami aiškūs tikslai, kriterijai, kurių laikosi profesionalios vadovų atrankos įmonės. Šie kriterijai yra labai svarbūs, nes norint rasti tinkamą lyderį, būtinai jais vadovautis. Bet kokiu atveju, su kandidatais yra kalbamasi individualiai, pokalbių metu bandoma išsiaiškinti jų tikslus, poreikius, lūkesčius ir norus, suprasti kaip jie gali savo turimas žinias panaudoti būtent toje srityje. Individualių pokalbių metu matosi ar žmogus yra tinkamas iš jo kalbėjimo tono, elgsenos, sakomų minčių, iš aprangos.

Geriausia yra tai, kad net ir suradusi tinkamą kandidatą dažna įmonė stebi kaip jam sekasi naujoje darbovietėje, kadangi nori įsitikinti, kad jis rado bendrą kalbą su kolegomis, kad jam puikiai sekasi vadovauti ir vesti įmonę į sėkmę.

Įmonės, kurios siekia atrasti kompetentingą vadovą, kurioms nesvetimas požiūris į vadovų atranką, kurios nori, kad organizacija klestėtų ir eitų į priekį su lyderiu – vienas geriausių sprendimų yra patikėti vadovų atranką profesionalams, kurie geriausiai žino koks darbuotojais įmonei yra tinkamas.