fizinis bankrotas

Finansinės paslaugos internetu. Ar fizinis bankrotas – skolų nurašymas?

Apie fizinio asmens bankrotą daugelis iš mūsų žino tik iš filmų. Paprasčiausiai, tokia bankroto galimybe retas lietuvis naudojasi, juolab, retas ir žino. Mūsų šalyje priimta galvoti, kad bankrutuoti gali tik įmonės ir tai tik tokiu atveju, kai jau nebelieka jokios kitos išeities.

Visgi, bankrotas fiziniam asmeniui galimas ir kai kuriais atvejais rekomenduotinas. Nors tai gana sudėtinga procedūra, galima pasidžiaugti, kad šiuo metu dokumentus susitvarkyti padeda profesionalai, kurie puikiai išmano šio darbo specifiką ir stengiasi vardan kliento. Juk ir bankrotas gali būti daugiau arba mažiau žalingas ir naudingas.

Bankrotas – skolų nurašymas?

Bankrotas fiziniam asmeniui toli gražu nereiškia, kad visos skolos, kurias asmuo yra sukaupęs, paprasčiausiai dings. Tai būtų labai patogus žingsnis. Nors, žinoma, bankrotas suteikia tikrai patogų gražinimo būdą, juolab, bankrutavęs asmuo neturi savęs varžyti, jo gyvenimo kokybė tikrai netaps daug prastesnė.

Įvertinus konkretaus asmens galimybes grąžinti pinigų sumą per tam tikrą laiko tarpą – teismas nusprendžia, kiek pinigų reikės grąžinti ir kokia skola galiausiai link. Orientuojamasi į kiekvieno žmogaus galimybes. Žinoma, neimama daugiau pinigų nei jis gali grąžinti. Teismas įvertina padėtį ir paskatina grąžinti tokio dydžio sumą, kuri žmogui yra priimtina.

Kaip tinkamai bankrutuoti?

Tinkamas bankrotas su profesionalia pagalba bus ne tik paprastesnis, tačiau ir naudingesnis. Kiekvieno bankrutuojančio asmens tikslas gauti kuo geresnes pinigų grąžinimo sąlygas. Mažai nusimanant įstatymuose ir finansų sferoje gali būti paprasčiausiai labai sunku susidėlioti visus taškus atgal į vietas ir suvokti, kokios yra Jūsų galimybės. Tam ir reikia profesionalų.

Pirmiausia reikia apie padėtį pranešti kreditoriams. Vėliau kreipiamasi į teismą ir dažniausiai per mažiau nei du mėnesius sutvarkoma byla, paskelbiamas nuosprendis, kurio yra būtina laikytis.

Bankrotas nereiškia, kad visos Jūsų skolos bus nurašytos. Kita vertus, Jums bus suteikiamos galimybės pasirinkti labiausiai tinkantį mokėjimo planą, kuris gali padėti susitvarkyti su finansinėmis problemomis. Bankrotas fiziniam asmeniui padės susitvarkyti su problemomis. Tik tinkamai įvertinkite savo poreikius.