Skanerio kaina

Kiek kainuoja skaneriai?

Skeneriai – tai įrenginiai, kuriuos naudoja žmonės, norėdami perkelti norimus dokumentus, nuotraukas, diagramas, įvairius leidinius, knygas (ir viską, kas yra kopijuotina) į kompiuterį. Skanerių yra ne vienas tipas, o kurį pasirinkti sprendžia pats žmogus pagal tai, ko jam reikia. Skaneriai yra skirstomi į pastatomus ir mobilius – šie patys populiariausi rinkoje. Visgi, jeigu reikia, galima rinktis ir iš kitų skanerių rūšių, tačiau, ne tokių populiarių.

 

Skanerių tipai:

  1. Pastatomi skaneriai. Pastatomi skaneriai – tai visiems jau žinomi skaneriai, kitaip dar vadinami universaliais. Šiuos skanerius žmonės naudoja namuose, biuruose, bibliotekose ir visur, kur reikia kažką dažnai spausdinti. Kadangi tokie skaneriai yra naudojami dažnai, juos būtina įsigyti kokybiškus. Kokybiško skanerio kaina yra įvairi, ji priklauso taip pat nuo daugeli dalykų. Labai svarbu, kad skaneris būtų naujas, tokiu atveju jam yra suteikiama garantija, o nutikus nemaloniam incidentui, pinigai visada būna gražinami. Žinoma, jeigu aparatas naujas, tai ir skanerio kaina automatiškai yra didesnė nei padėvėto, tačiau verta mokėti daugiau, nes bet kuriuo atveju, jeigu jis yra naudojamas dažnai, tikrai atsiperka. Į namus, kur skaneris naudojamas rečiau, galima rinktis mažiau funkcijų turinčius aparatus, kuo mažiau funkcijų, tuo ir skanerio kaina mažesnė. Visgi, ofisuose, bibliotekose ar kitose viešose patalpose turi būti geri, daug funkcijų turintys skaneriai, su kuriais išgaunamas geras vaizdas.
  2. Mobilūs skaneriai. Mobilieji skeneriai yra itin kokybiški, kadangi jais nuskanuoti dokumentai, knygos arba tiesiog norima leidinio pastraipa gali būti perkelta tiesiai į atminties kortelę. Tai pažangių šiuolaikinių technologijų sprendimas, sukurtas pažangiems vartotojams. Tokio skanerio kaina gali būti įvairi, ji priklauso nuo gamintojo, taip pat atliekamų funkcijų. Daugiau funkcijų turinčio skanerio kaina yra didesnė už paprastesnio, turinčio funkciją perkelti vaizdą. Reiktų paminėti, kad skanerio kaina gali skirtis dar ir dėl savo skenavimo greičio.

 

Kiek kainuoja skaneriai?  Vienareikšmiškai į šį klausimą atsakyti neįmanoma, kadangi kainos yra skirtingos. Jos priklauso nuo to, kokio tipo skanerį žmogus perka, taip pat skanerio kaina priklauso nuo aparato atliekamų funkcijų ir naujumo. Kuo naujesnis, galingesnis ir kokybiškesnis aparatas, tuo jo kaina didesnė.

Daugiau apie skanerius: https://www.argbaltic.lt/skeneriai.html/