Miegamojo lovos

Miegamojo lova: kokią rinktis?

Miegamojo erdvės kūrimas arba atnaujinimas – tikras galvos skausmas. Tačiau, jei atnaujindami miegamąjį, geriau žinome, ko ieškoti, kas netenkino, ką reikia keisti, tai įrengiant naujai – viskas pradedama nuo nulio. Pirmasis iškylantis klausimas yra – kokią miegamojo lovą rinktis? Miegamojo lovos – miegamojo erdvės pagrindas, todėl jos paieškoms reikia sutelkti visą dėmesį.

Miegamojo lovos dydį, žinoma, diktuoja kambario dydis, tačiau, nesvarbu, ar lovoje miegate vienas, ar dviese, rekomenduojama įsigyti standartinio dydžio dvigulę miegamojo lovą – 160 x 200 cm. Tokio dydžio lovoje kokybiškai išsimiega du žmonės, tačiau, esant poreikiui ir galimybėms, galima rinktis ir didesnę – karališko dydžio lovą – 180 x 200 cm. Mažesnė taip pat galima, tačiau nereikėtų aukoti miego kokybės. Jei standartinė miegamojo lova kambaryje per plati, geriau atsisakyti kitų miegamojo elementų – naktinių staliukų, susiaurinti spintą ir pan.

Išsirinkus miegamojo lovos dydį, reikia apgalvoti kitus elementus – ar lovoje yra reikalinga patalynės dėžė, kokias groteles ir čiužinį rinktis. Galiausiai, kokio dizaino lovą pirkti.

Kalbant apie patalynės dėžės reikalingumą, tai – galimybė išnaudoti kiekvieną namų erdvę daiktams laikyti. Nesvarbu, ar gyvenate nedideliame bute, ar erdviame name, visi susiduria su vietos daiktams laikyti trūkumo problema. Miegamojo lovoje su patalynės dėže galima laikyti retai naudojamus daiktus, drabužius, todėl lieka daugiau laisvos vietos spintoje. Tai labai padeda palaikyti tvarką spintose. Šiandien yra patalynės dėžių, kuriose galima pastatyti vidutinio dydžio kelioninį lagaminą per jo aukštį. Įsivaizduojate, kiek tokioje dėžėje telpa vasarinių drabužių žiemą arba žieminių drabužių vasarą?

Taigi, jei jau išsirinkote miegamojo lovos dizainą, dydį ir kitus elementus, tačiau svarstote, ar Jums reikalinga patalynės dėžė – nedvejokite, nes miegamojo lova su patalynės dėže – puikus pasirinkimas ne tik miegoti, bet ir laikyti retai naudojamus daiktus.