Rašaliniai spausdintuvai

Reikalingas spausdintuvas – kaip jį išsirinkti?

Spausdintuvai yra vienas iš pagrindinių įrankių, padedantis greitai ir be didelių pastangų nudirbti didelius darbus. Šis įrankis naudojamas ne tik ofisuose, tačiau ir namuose, fabrikuose ar visur, kur reikalinga gauti tam tikro atvaizdo (dokumentą, nuotrauką, brėžinį) popierinį variantą. Spausdintuvų yra pačių įvairiausių rūšių, gamintojai siūlo ir 3D spausdinimo technologijas, ir spalvotus, lazerinius ar juodai baltus spausdintuvus. Tačiau šis pasirinkimas tikrai yra ne pilnas, tad kaip išsirinkti iš tokios gausos?

Kelios spausdintuvų rūšys

  1. 3D spausdintuvai – tai spausdintuvai, kurie turi tam tikrą „galią“ idėjas galvoje paversti tikrais daiktais. 3D spausdinimo technologija gali sukurti įvairius daiktus, reikalingus kasdienybėje, galvoje esančius objektus, ar tai ką tik panorėsite. Jeigu norite pasigaminti vientisą trimatį objektą – jums reikės 3D spausdintuvo.

  2. Rašaliniai spausdintuvai – vienas populiariausių variantų, kurį renkasi žmonės, norintys spausdinti dokumentus ar įvairią reikalingą medžiagą. Ankščiau šie spausdintuvai buvo dažniausiai naudojami tik namuose ar biuruose, kur dokumentai buvo spausdinami kelis kartus per dieną. Šiuo metu rašaliniai spausdintuvai yra naudojami daugeliui spausdinimo darbų, dažniausiai yra spalviniai, todėl pasirinkus tokį spausdintuvą galima gauti ir ryškiaspalvias nuotraukas, ir kitus dokumentus, kuriuose yra spalvų. Šių spausdintuvų kaina palyginus su kitais spausdintuvais yra ganėtinai maža, todėl jie prieinami daugeliui vartotojų. Plačiau apie rašalinius spausdintuvus galima pasidomėti tiesiogiai juos parduodančios įmonės svetainėje: https://www.argbaltic.lt/spausdintuvai/ra.html/

  3. Daugiafunkciniai spausdintuvai – tai įrenginiai, kurie turi daugiau nei vieną funkciją. Dažniausiai jie ne tik spausdina, tačiau ir skenuoja, faksuoja bei kopijuoja. Daugiafunkcinius spausdintuvus renkasi tie žmonės, kuriems reikalinga ne viena funkcija ir nesinori užgriozdinti patalpos prisipirkus daug įrangų. Beje, daugiafukcniai spausdintuvai sutaupo ne tik vietos, bet ir pinigų bei laiko.

Tai anaiptol ne vieninteliai spausdintuvų tipai, kurie yra pasiūloje. Kokį pasirinkti priklauso nuo žmonių poreikių. Jeigu reikia atsispausdinti didelio formato nuotraukas ar brėžinius, tokiu atveju rašalinis spausdintuvas tikrai netiks, reikės plačiaformačio ir atvirkšiai, jeigu norisi atsispausdinti paprastą dokumentą, jums tikrai nereikės didelio formato spausdintuvo. Bet kuriuo atveju, prieš renkantis spausdintuvą patariama kreiptis į specialistą, kuris išmanydamas šiuolaikines technologijas, parekomenduotų pati optimaliausią variantą.