Vietiniai krovinių pervežimai Vilniuje

Su kokiais reikalavimais susiduria logistikos įmonės?

Neretai žmonėms, niekada nesusidūrusiems su krovinių pervežimu, iškyla didelė problema, kai skubiai prireikia pergabenti kažkokį tai daiktą, produkciją ar žaliavas. Šioje vietoje geriausia kreiptis į logistikos įmones, kurios teikia įvairias pervežimo paslaugas, kaip:

Žmonėms, dirbantiems logistikoje, tai yra tiesiog kasdienis dalykas, o kitiems gali pasirodyti didžiulė problema. Logistikos įmonės šioje srityje yra sukaupusios didelę patirtį ir žino kokie reikalavimai yra keliami tiek transporto priemonėms, tiek jų vairuotojams. Taip pat, šios įmonės puikiai išmano kelių transporto inspekcijos apibrėžtus reikalavimus.

Vietiniai krovinių pervežimai Vilniuje

Kokie reikalavimai keliami logistikos transporto priemonėms ir jų vairuotojams?

Tiek sunkvežimiams su didelėmis priekabomis, tiek mažiems krovininiams sunkvežimiams yra taikomi beveik tokie patys reikalavimai bei taisyklės. Pavyzdžiui, kelių mokesčiai yra mokami bet kokiu atveju, ir net nesvarbu, įmonės naudojami automobiliai įsigijimo metu jau buvo registruoti kaip krovininiai sunkvežimiai ar ne.
Beje, nepaisant to, kokie automobiliai yra naudojami, įmonė privalo įsigyti atitinkamas licencijas, kurios leistų jai verstis logitine veikla. Taip pat, nėra paslaptis, kad kiekvienas sunkvežimio vairuotojas gali būti sustabdytas kelyje Valstybinės kelių transporto inspekcijos pareigūnų ir būti patikrintas. Šiuo atveju, yra labai svarbu, kad vairuotojas:

  • Turėtų leidimą vairuoti sunkiasvorę mašiną;
  • Turėtų įrodymą, kad kelių mokestis yra sumokėjęs;
  • Turėtų gabenamo krovinio tam tikrus dokumentus;
  • Tachografas, įmontuotas krovininiame sunkvežimyje, turėtų būti patikrintas techninės apžiūros specialistų. Šis prietaisas parodo, kiek vairuotojas skyrė laiko poilsiui ir vairavimui.

Taip pat, dažnai kelyje yra tikrinama ir sunkvežimių techninė būklė. Ypač kruopščiai tikrinami automobiliai su užienietiškais numeriais. Tokia krovininių sunkvežimių patikra yra įprasta ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyje.

Koks yra kelių transporto inspekcijos vaidmuo logistikos įmonių veikloje?

Kelių transporto inspekcija išduoda tam tikras licencijas, reikalingas tiek krovininių sunkvežimių vairuotojams, tiek patiems automobiliams. Taip pat, ši įmonė išduoda ir leidimus gabenti itin didelių gabaritų krovinius bei sunkiasvores transporto priemones, pavyzdžiui, traktorius, ekskavatorius ir kt. Šių specifinių trasporto priemonių matmenys paprastai būna kur kas didesni nei priimtini maksimalūs dydžiai.