Draudimas online

Dauguma iš mūsų naudojasi internetine bankininkyste. Šią banko paslaugą dažniausia vartojame norėdami atsiskaityti už paslaugas ar prekes. Draudimas taip pat yra į tai įtrauktas bei tampa vis lengviau pasiekiamas. Nebereikia eiti į draudimo kompanijas ir laukti eilėse norint gauti draudimą. Dabar draudimo bendrovės stengiasi savo paslaugas parduoti interneto tinkle. Draudimas online yra patogus, greitas ir paprastai kainuoja mažiau. Draudikai žino koks yra potencialus interneto kanalas, todėl jie siūlo didelį draudimo rūšių asortimentą – nuo gyvybės, sveikatos draudimo iki transporto ar kelionės draudimo. Tereikia tik spragtelėti pelės mygtuku ir draudimas jau bus vartotojo rankose.
Draudimo paslaugos online teigiamos pusės:

Pirkimo privalumas: perkant draudimą internetu galima sutaupyti pinigų, nes perkama tiesiogiai iš draudiko ir taip yra sutaupomi įmokos pinigai. Taip pat tai vyksta virtualioje erdvėje, todėl yra išvengiami nereikalingi popierizmai. Taip pat yra išvengiamas kontaktas su draudiku, kuris gali įteigti nereikalingą draudimą. Yra pasirenkamas tikslus bei reikalingas variantas.
Automatizuotas aptarnavimas: tai greitas ir efektyvus aptarnavimo kanalas, kuriame nėra apribotas laikas informacijai gauti. Galima bet kuriuo paros metu paimti ir įsigyti draudimą. Draudimas online leidžia savarankiškai nuo nieko nepriklausant atlikti norimus sprendimus. Perkant draudimą internetu sandoris sudaromas per daug trumpesnį laiką.
Pagalba internete: ne visi žmonės geba iš karto suprasti draudimo pirkimo principą, todėl jiems reikalinga pagalba. Dėl šios priežasties draudimo bendrovės savo internetiniame puslapyje turi virtualaus pokalbio funkcija, kur galima susirašinėti, užduoti klausimus klientus aptarnaujančiam specialistui. Taip pat yra galimybė paskambinti nemokamais numeriais ir išsiaiškinti detales arba susitarti dėl susitikimo.

Dar niekada nebuvo taip lengva gauti draudimą net neišėjus iš namų, todėl ateityje prognozuojama, jog draudimą bus galima nusipirkti net mobiliuoju telefonu keliaujant į oro uostą ar skubiai jo prireikus.