Svorio matavimo prietaisai

Svarstyklės yra naudojamos įvairiems tikslams, ir dažniausiai randamos namuose: vonios kambaryje ar virtuvėje. Vonios svarstyklės paprastai skirtos kūno svoriui sverti, o virtuvinės maisto produktams. Taip pat yra ir vienetų skaičiavimo svarstyklės, kurios nustato objekto kiekį, tarkim, pinigų kiekį, kai yra žinomas vieno vieneto svoris. Tačiau svorio matavimo prietaisai yra naudojami ne vien namuose. Jų yra įvairių formų, rūšių, skirstomi pagal svorio galimybes bei specifiką, kad tiktų ne tik asmeniniams tikslams, bet ir pramonėje, ūkyje ar versle. Taigi aptarsime, kokie svorio matavimo prietaisai yra populiariausi ir kuo jie išsiskiria savo specifikacija tam tikroje aplinkoje.

Komercinės svarstyklės
Tai tokios svarstyklės, kurios yra skirtos naudoti juvelyrinių papuošalų svėrimui, restoranuose, turguose, dažnai pastebimos parduotuvėse prie sveriamo maisto Papuošalų svarstyklės naudojamos brangakmenių, pusiau brangių akmenų ar tauriųjų metalų svėrimui. Taip pat yra ir grindinės svarstyklės, kurios skirtos sverti įvairiems objektams, priklausomai nuo kompanijos ar pramonės įvairovės.

Pramoninės svarstyklės
Pramoninai svorio matavimo prietaisai naudojami daugybėje pramonės šakų, pavyzdžiui, žemės ūkyje, medicinoje, transporte. Yra naudojamos sunkvežimių svarstyklės stambiagabaričių svarstyklės skirtos sverti objektų turinį. Platforminės svarstyklės ir laboratorinės svarstyklės yra naudojamos daugelyje pramonės sričių matuoti svorį nuo kelių gramų iki didelio svorio, net kelių tonų.

Tiksliosios svarstyklės
Tikslumo svarstyklės naudojamos moksle, dažniausiai laboratorijoje. Jos yra skirtos sverti padalomis net 0,001 gramų. Šios svarstyklės būna įvairių rūšių, įskaitant platforminės svarstykles, pakabinamas svarstykles, nešiojamas ar kišenines svarstyklės. Tokio tikslumo svorio matavimo prietaisai reikalingi cheminių medžiagų matavimui ir kitų elementų, mokslo reikmėms. Taip pat maisto produktams ir skysčiams restoranuose, baruose matuoti. Visur ten, kur reikalingas labai atidus tikslumas.

Daugiau informacijos apie svarstykles galite rasti: https://www.moris.lt/