Asmens bankroto kaina už finansinį išlaisvinimą

Fizinio asmens bankrotas Lietuvoje yra ne naujiena ir vis daugiau žmonių, kurie yra slegiami skolų, nusprendžia pasinaudoti šiuo naujų teisminiu procesu, kuris leidžia nusimesti šią įsiskolinimų naštą. Dabar yra įsikūrusios net specialios asmens bankroto įmonės, kurios gali žmogui greitai ir lengvai padėti bankrutuoti. Jie suteikia visą informaciją kokios tik reikia, kad būtų lengvesnis asmens bankrotas. Kaina ir kokybė čia taip pat yra santykinis variantas, kuris leis be papildomo streso bankrutuoti. Tačiau daugeliui bankrutuojančių žmonių yra įdomi asmens bankroto kaina bei kokie yra privalumai ir trūkumai pasirinkus fizinio asmens bankrotą. Todėl pateikiame Jums informaciją apie pastaruosius dalykus.

Visgi fizinio asmens bankroto kaina ir visos procedūros pasiruošiant jam yra ne pigus procesas. Visas fizinio asmens bankroto išlaidas sudaro:
—Išlaidos už tai, kad reikia saugoti asmens turimą turtą bei jį pardavinėti;
—Visos su komunikaciją susijusios išlaidos, tarkim, pašto, telefono bei transporto;
—Taip pat ir apskaitos išlaidos;
—Teisinės;
—Bankroto administracijos išlaidos, administratoriaus atlyginimas;
—Papildomos nenumatytos išlaidos.

Todėl sudėjus visą sumą išties gaunasi nemenka suma, tačiau už gaunamus galutinius rezultatus yra verta naudotis šiomis paslaugomis.

Asmens bankrotas, kaina už su sumokėtas paslaugas atneša savų privalumų, kuriuos taip pat svarbu aptarti. Nekalbant apie tai, kad po procedūros asmeniui anuliuojama skola ar paskola. Jis dar ir gali pretenduoti į naują paskolą, jeigu įtikins kreditorius, kad praeitoje bankroto situacijoje nebuvo jo kaltės, o skolą gavo dėl pasikeitusiu gyvenimo sąlygų. Nors fiziniam asmeniui dar reikia mokėti dalį skolos, tačiau pasibaigus skirtam laikotarpiui, per kurį jis turi sumokėti pinigus kreditoriams, skola yra anuliuojama ir jis pradeda iš naujo savo gyvenimą be įsipareigojimų.

Didžiausi trūkumui, kurie yra pastebimi po asmens bankroto:
— Asmuo negali pakartotinai bankrutuoti 10 metų;
— Žmogaus finansai bei su pinigai susijusi veikla bus stebima ir apribota 2-4 metus;
—Visas turtas bankroto metu yra parduodamas aukcione, todėl žmogus nebeturi savo nuosavybės. To pasekoje, jei nėra papildomų pajamų ar pagalbos iš šalies, jam bus sunkiau atsistoti ant kojų.