medine fleita

Fleita yra instrumentas, nuo kurio turėtumėte pradėti pažinti muzikos pasaulį

Šiame informatyvių technologijų amžiuje sunku būtų ką nors nustebinti paklausius kas yra fleita, bet jeigu paklaustume kokias fleitas pažįstate, kažin ar išgirstume išsamesnį atsakymą, nes šiais laikais yra daugybė instrumentų. Tačiau nėra tikslinga skubėti, geriausia pirma išmokti groti paprastesniu instrumentu.

Fleita yra medinis pučiamasis instrumentas, kuris skleidžia garsą, kuomet yra pučiamos įvairaus stiprumo oro srovės pro fleitos skylutes. Daugelyje fleitų garsas išgaunamas pučiant į skylutę, palikus ją pusiau atvirą, tačiau kitose fleitose, pvz., išilginėje, reikia apžioti vamzdelį. Taip pat skiriamos išilginės (išilginė dūdelė) ir skersinės (šiuolaikinė vakarietiška) fleitos. Išilginėse fleitose pučiama į vamzdžio galą, skersinių skylutė yra šone. Fleita vadinami įvairūs instrumentai, įvairiais laikais naudoti skirtingose pasaulio vietose. 

  • Pirmoji fleita yra rasta prieš 37 tūkst. metų ir buvo pagaminta iš mamuto ilties. Dabar pasaulyje labiausiai paplitusios medinės, bambukinės fleitos. Fleitos garsas išgaunamas pučiant orą lūžtant garsui.

  • Medinės fleitos garsai ramina ir padeda medituoti, susikaupti ir pažinti save, savo vidines mintis ir pamiršti išgyvenimus, dėl to šis muzikinis instrumentas yra toks populiarus nuo senovės.

Žinoma, kiekvienas gali rinktis instrumentą, kuris jam patinka labiausiai, bet visuomet verta pabandyti ką nors nauja, o jauniems žmonėms ir vaikams susidraugauti yra itin paprasta, nes ja groti nėra sudėtinga, ji lengva, dėl to gali visur keliauti kartu.

Kodėl verta rinktis fleitas, kaip pirmuosius instrumentus

Medinės fleitos yra sukurtos intuityviam grojimui ir jomis yra  labai lengva groti, todėl šioms fleitoms naudoti tinka net niekada nieko bendro su muzikos grojimo neturėję žmonės. Internete ( „Facebook“ / „Youtube“ paskyroje) galite rasti nemokamas vaizdo įrašo pamokas, parodančias, kaip valdyti šį įrankį.

Kaip jau supratome, fleita nėra sudėtingas instrumentas, juo grojant negalima suklysti, nes išgaunamas vis naujas unikalus garsas. Jei norite, jog jūsų vaikas pamiltų muziką, pradėkite jo pažintį ne nuo sunkaus instrumento valdymo, nes jam gali būti per sunku ir tuomet jis nenorės tęsti šios kelionės. Geriau pasirinkite paprastą instrumentą, tokį kaip fleita.