puslapio dizaino idejos

Netikėti svetainių sprendimai, atnešantys pelno

Versle svarbu pardavimai ir pelnas. Tačiau paskutiniu metu su šiais reikalavimais vis labiau ima konkuruoti kūrybiškas projektų pateikimas. Ypač tai svarbu internetinėms svetainėms. Pastebėta, kad išskirtinės online puslapio dizaino idėjos yra vertinamos žmonių kur kas palankiau, negu šabloniniai, jau matyti sprendimai.

O tai, kas mėgstama ir palankiai vertinama labai dažnai generuoja ir nemažus pinigus. Ne išimtis ir internetinis marketingas. Aišku, neįprastus, novatoriškus sprendimus dažniau ryžtasi priimti jaunosios kartos atstovai ir asmenys, nebijantys naujovių. Iš tiesų marketingas yra tokia sritis, kurioje reikalingas nuolatinis judėjimas, taigi neatsiliekantys nuo paskutinių tendencijų, žengiantys koja kojon su pažanga IT srityje paprastai ir laimi.

Vienas aktualiausių ir itin dažnai diskusijų objektu tampantis aspektas – internetinės svetainės dizainas. Kaip pastebima, netradicinės puslapio dizaino idėjos yra pelningesnės negu metai iš metų visų naudojamas tinklapio šablonas. Taip yra dėl keleto priežasčių. Ir praktiškai visos jos – iš marketingo pusės.

1. Įdomios puslapio dizaino idėjos pritraukia daugiau žmonių. Dėl netradicinio, nematyto, kartais galbūt net šokiruojančio ar atimančio žadą puslapio didėja svetainės lankytojų srautai. Jie susidomi išskirtine koncepcija, svetainės kategorijų valgymu, elementų išdėstymu ir patys kelis kartus užsuka į tokią svetainę, iš jos perka ar joje aktyviai reiškiasi. Be to, apie tai praneša ir draugams, kurie elgiasi lygiai taip pat. Tai marketingo specialistų vadinama reklama iš lūpų į lūpas. Ir jos efektyvumas didžiąja dalimi atvejų yra pats geriausias.
2. Dera prie naujausių tendencijų ir yra patrauklios inovacijas mėgstantiems, stilingiems žmonėms. Internetinio puslapio idėjos, orientuotos į naujausias IT madas – spalvas, tekstūras, formas, apipavidalinimą ir pan. – yra tarsi mados reikalas, kuris rūpi daugeliui. Juk kas nenori būti stilingu, todėl įdomaus puslapio dizaino turėjimas, ar tokių svetainių sekimas, pirkimas iš jų žmogų kažkuria prasme irgi padaro madingu. O stilius ir jo formavimas šiandien neša pinigus.

Svetainėse dabar patariama naudoti kuo daugiau judančios grafikos, interaktyvumo, grafinių, stilizuotų meniu punktų, elementų, infografikų ir pan. Be to – dominuoja pastelinės, giminingos spalvos.