Paskola žemės sklypui

Paskola ūkiui – galimybė jį patobulinti

Žemės ūkis – ypač rizikinga ir sudėtinga sritis, ypač smulkiems arba vidutiniams ūkiams, jauniems ūkininkams ir tiems, kurie naujai nori pradėti verstis ūkininkavimu. Neretai tokie ūkininkai susimąsto, ar verta pradėti ir nuo ko pradėti. Padedame jiems atsakyti į šiuos klausimus.

Pirmiausia, žemės ūkis reikalauja daug darbo, nuolatinės priežiūros ir dėmesio, ypač šiltuoju metų laiku. Taip pat šį pragyvenimo šaltinį labai kontroliuoja orai ir klimatas, todėl jis gan rizikingas, tačiau, jei derlius geras, labai pelningas.

Tačiau pagrindinė priežastis, dėl kurios daug žmonių atsisako ūkininkavimo minties arba kuri stabdo smulkių ir vidutinių ūkių plėtrą bei riboja jaunus ūkininkus, yra tai, kad ūkio kūrimas, plėtra ir išlaikymas, taip pat derliaus apdorojimas ir kiti ūkininkavimo etapai reikalauja itin didelių investicijų.

Laimei, šiandien yra suteikiamos puikios galimybės pradėti arba plėsti žemės ūkį – paskolos žemės ūkiui. Yra įvairių paskolų galimybių – paskola žemės sklypui pirkti, paskola žemės ūkiui plėsti, vystyti, modernizuoti, paskola žemės ūkio technikai atnaujinti, pirkti ir pan.

Yra dviejų tipų paskolos ūkiui – investicinė ir apyvartinių lėšų. Kuo jos skiriasi? Investicinė paskola gali būti didesnė, o jos grąžinimo terminas – ilgesnis.

Kadangi žemės ūkis pelną duoda ne reguliariai kiekvieną mėnesį, bet kelis kartus per metus, teikiant prašymą paskolai ūkiui gauti, patikimos finansinės įstaigos, pavyzdžiui, bankai, kredito unijos, visada ieško palankiausių sprendimų konkrečiam klientui: ūkininkų atveju – tai sudaromas individualus paskolos grąžinimo grafikas (prisitaikant prie ūkio piniginių srautų).

Taigi, jei galvojate apie ūkio kūrimą, vystymą, plėtrą arba modernizaciją, tačiau gąsdina didelės investicijos, paskola ūkiui – puikus pasirinkimas, nes Jums suteikiamos palankiausios sąlygos – paskolos tipo pasirinkimas, prisitaikymas prie ūkio pelno srautų.