Vestuvių fotografas – kaip išsirinkti?

Vestuvių fotografas – kaip išsirinkti?

Vestuvės – tai viena svarbiausių švenčių gyvenime. Joms paprastai ruošiamasi labai ilgai, o apgalvota turi būti kiekviena detalė: nuo suknelės ir pamergių puokščių iki maisto ir gėrimų tiekėjų. Visgi nesvarbu, kokios gražios ir nuostabios bebūtų vestuvės, jei jos liks tinkamai neįamžintos, pastangos gali likti perniek. Todėl vienas svarbiausių šventės dalyvių yra vestuvių fotografas, kuris užtikrina, jog pačios gražiausios akimirkos būtų įamžintos ir atspindėtų tą pakilią nuotaiką bei jaunųjų ir svečių emocijas.

Kadangi vestuvių fotografai šiandien itin populiari profesija, pasirinkti tikrai gerą ir profesionalų specialistą gali būti sudėtinga. Kad supaprastintume šį procesą, pateikiame keletą pagrindinių patarimų, kurie padės atrasti fotografą, atitiksiantį visus norimus kriterijus.

Pirmas žingsnis – darbų portfolio

Ne paslaptis, kad visi būsimi sutuoktiniai vestuvių fotografą pirmiausia renkasi pagal jo darbus. Dažniausiai juos galima rasti socialinių tinklų paskyrose arba asmeninėse fotografų svetainėse. Pagal tai galite įvertinti fotografo stilių ir galimybes, pasižiūrėti, kiek tokių švenčių jam jau teko įamžinti, ar vestuvių fotografas turi pakankamą patirtį. Patarimas: būtinai atkreipkite dėmesį į tai, ar vestuvių fotografas yra turėjęs vestuvių, kurių tematika arba jaunųjų įvaizdis būtų panašus į jūsų. Jei jis jau turi panašios patirties, tai reikš, kad fotografas geriau parinks vietas, žinos, kokios pozos tinkamiausios, todėl kokybiškiau atliks savo darbą.

Antras žingsnis – kaina

Antras kriterijus, pagal kurį žmonės renkasi vestuvių fotografą, yra kaina. Dalis fotografų kainas nurodo savo puslapiuose ir juos galite pagal tai filtruoti iškart, kita dalis jų neatskleidžia, kol nepasiteiraujate asmeniškai. Jei turite labai ribotą biudžetą, tačiau esate išsirinkę konkretų fotografą, kurio pageidaujate, siūlome iškart supažindinti jį su situacija ir bandyti ieškoti sprendimų. Galbūt vietoje visos dienos jums pakaks keleto valandų, o likusią šventės dalį gali įamžinti koks nors draugas ar giminaitis, turintis kokybišką aparatūrą.

Trečias žingsnis – bendravimas

Kai jau pasirinksite fotografą, prieš pasirašant sutartį labai rekomenduojame su juo susitikti ir susipažinti asmeniškai. Dažnai nutinka taip, kad vestuvių fotografas yra puikus profesionalas, tačiau nesutampa jo ir būsimų jaunavedžių charakteris, sunkiai vystosi bendravimas. Labai svarbu, kad per pačią gražiausią jūsų šventę viskas vyktų sklandžiai, tad jei nepajusite ryšio su fotografu, jis nemokės bendrauti, nesugebės sukurti jums jaukios atmosferos, tai atsispindės ir nuotraukose.

Ketvirtas žingsnis – kūrybiškumas

Yra fotografų, kurie gali padaryti puikių nuotraukų ir jas gerai apdirbti bei retušuoti, tačiau jiems stinga kūrybiškumo. Tai reiškia, kad jūsų pozos bus niekuo neišsiskiriančios, įprastos, jis bijos improvizuoti, todėl imsis saugiausių variantų. Jei norite, kad jūsų vestuvės būtų įamžintos kiek originaliau, kitaip nei visų, būtinai ieškokite kūrybiško fotografo. Tai atsispindės jo nuotraukose ir bendravime: toks vestuvių fotografas pasiūlys daug idėjų, jis iškart norės su jumis suderinti vietas ir dar pirmoje bendravimo stadijoje pieš jūsų būsimos fotosesijos braižą.