Buitinė technika – kaip išsirinkti kokybiškus bei ekonomiškus gaminius?

Išskirtinė, ilgai tarnaujanti bei kokybiška buitinė technika – ilgaamžė investicija, bent jau to tikimasi perkant šiuos gaminius. Tačiau kaip nesuklysti ir išsirinkti tokius gaminius, kurie tarnaus ilgai bei kokybiškai? Tai išties nelengva užduotis, juolab, jog rinkoje gausu skirtingų gamintojų produktų.
Žinoma, pirmiausia svarbiausia nutarti savo biudžetą bei ko tikimasi iš buitinės technikos prietaisų. Taip pat daug kas priklauso ir nuo to, kokius gaminius ketinate įsigyti. Kaip tik dėl to trumpai aptarsime pagrindinius buitinės technikos gaminius ir į ką atkreipti dėmesį juos renkantis.

Pagrindiniai buitinės technikos gaminiai bei jų charakteristikos

Pradžioje glaustai aptarkime tuos gaminius, be kurių neįsivaizduojame nei vienų namų – šaldytuvo, viryklės bei indaplovės. Pirmiausia pradėkite nuo šaldytuvų – jų šiuo metu rinkoje daugiau nei trys dešimtys stambių gamintojų, todėl pasirinkimo galimybės tikrai didelės, bet tai tikrai nepalengvina situacijos renkantis. Viena iš pagrindinių rekomendacijų – rinktis tokį šaldytuvą, kuriame būtų įmontuotas šaldiklis. Taip pat atkreipkite dėmesį į plastiką, iš kurio pagaminti šaldytuvai – rinkitės storesnį ir atsparesnį.
Kitas svarbus gaminys – viryklė su orkaite, o jeigu jums patogiau – kaitlentė. Atkreipkite dėmesį, jog jos dažniausiai pradeda gesti po penkerių metų, todėl įsitikinkite, jog gamintojas siūlo ilgesnę nei penkerių metų garantiją. Taip pat ši buitinė technika labai modeliuojama, todėl daug kas priklauso nuo jūsų asmeninių poreikių bei finansinių galimybių.
Galiausiai pakalbėkime apie indaploves – nerekomenduojama rinktis lenkiškų, kiniškų bei turkiškų gaminių – jie išties nekokybiški ir tarnauja labai trumpai, o geriausi gamintojai aptinkami Italijoje ir Ispanijoje. Deja, tačiau indaplovės – vis dar išties brangi investicija, todėl rekomenduojama rinktis didesnes – jose telpa daugiau indų, o vandens sunaudojimo skirtumas beveik nepastebimas, todėl gaminys bus daug naudingesnis.

Nuo ko priklauso ekonomiškumas?

Taigi, kiekvienas iš šių gaminių turi skirtingus parametrus nuo kurių priklauso ekonomiškumas. Pavyzdžiui, taupi indaplovė yra tokia, kuri veikia be įprastų programų ir papildomų gaminių, indus geba išplauti per sąlyginai trumpą laiką, o aukščiausia vandens temperatūra neviršija 70 laipsnių.

Ekonomiškos viryklės yra tokios, kurios pagamintos iš atsparių metalų ir sunkiai braižosi, o šaldytuvai tokie, kurie turi talpias šaldymo kameras, stiklines lentynėles bei stalčius (jie taip pat ir higieniškesni, lengviau valosi). Rekomenduojame visuomet atkreipti dėmesį į medžiagas, iš kurių pagaminta buitinė technika – rinkitės ilgaamžius sprendimus ir taip visuomet sutaupysite!