Verslo valdymo sprendimai

Tikriausiai statistika jūsų nenustebins, bet net 95 procentai naujai įsikūrusių verslų žlunga per pirmuosius penkerius metus. Ar verslas bus sėkmingas priklauso ne tik nuo žinių, praktikos, gebėjimų verslauti, bet ir nuo verslo idėjos bei vystymo. Net ir po 5 metų nėra niekas garantuotas ar įkurta įmonė toliau veiks bei verslas bus sėkmingas. Kadangi daugelis mano, kad turint gerą verslo idėją, ją įgyvendinus, gavus pirmąjį pelną – viskas tuo ir užsibaigia. Deja, užvestas motoras, tai dar nereiškia, kad verslas veiks taip sklandžiai, nes žlugti galima nepastebėjus kažkokių svarbių pokyčių rinkoje, ypač jei ji yra itin konkurencinga. Žinoma, niekas negali garantuoti verslo sėkmės, tačiau gali sumažinti riziką jam netikėtai žlugti. Svarbu, kad tinkamu laiku priimti verslo valdymo sprendimai ir jus nuvestu tinkama linkme ir padėtų išvengti labai skaudžių klaidų. Apie kurias ir pakalbėsime straipsnyje.
Plano neturėjimas
Sėkmingai veikianti įmonė pirmiausia turi visuomet turėti planą. Ypač, kai verslas yra dar visiškai naujas. Reikia numatyti krizes, jų išvengimą, sprendimo būdus. Planuoti savo finansus, kad nebūtų išleista per daug, kai kuriais atvejais ir per mažai. Svarbu sekti kruopščiai paruoštu verslo planu, susidėlioti prioritetus, komandą, komunikaciją, vidaus ir išorės taisykles ir nenukrypti to kelio. Visuomet būti priekyje konkurentų.
Neapsaugota konfidenciali informacija
Prieš kuriant verslą būtina pasikonsultuoti su patyrusiais teisininkais. Kodėl? Kad jie patartų kaip apsaugoti konfidencialią jūsų įmonės informaciją. Kadangi vystant verslą atsiranda nemažai svarbios informacijos, kurios žinojimas gali daryti neigiamos įtakos. Informaciją svarbu saugoti nuo partnerių, tiekėjų, darbuotojų, investuotojų ir taip toliau. Svarbu tokiems asmenims prieš pateikiant kokią nors svarbią įmonės informaciją liepti pasirašyti konfidencialumo sutartį.
Komunikacijos stoka
Bendravimas yra toks pat svarbus versle, kaip ir investicijos į jį. Juolab, kad įmonėse dažnai dirba labai skirtingi žmonės, skiriasi ne tik jų amžius, bet ir požiūris į gyvenimą, darbą, tikslų siekimą. Tad išties labai svarbu komunikuoti, ne tik su verslu susijusiais klausimais, bet ir stengtis tapti draugais, šeima, kurti antrų namų atmosferą. Niekada nesijausti aukštesniu nei kiti, net tie kurie gal nedirba tokio atsakingo darbo. Taip pat reikia palaikyti gerus tarpusavio santykius su klientais bei partneriais.
Taigi, klaidų kuriant bet kokį verslą tikriausiai negalima išvengti. Tačiau sekant savo užsibrėžtą tikslą, kuriant planus, komunikuojant bei tobulinant savo verslą galima ne tik išsaugoti įmonę, bet ir pasiekti sėkmės rinkoje.