Internetas

Kokį internetą rinktis, jeigu nuo to priklauso darbo greitis?

Psichologijos požiūriu darbo ir žmogaus santykis yra keleriopas: žmonės dirba dėl pinigų, darbas gali būti jų pašaukimas, arba darbas dirbamas dėl savo karjeros. Kad ir kurį santykį žmogus pasirinkęs, bet kuriuo atveju darbas jam yra būtinas. Kalbant apie darbą ofise, reikia paminėti, kad be kompiuterio ir interneto toks darbas nevyksta. Taigi prie tokio darbo sąvokos visada reikia šlieti ir internetą, kadangi jis yra tiesioginis pajamų šaltinis kiekvienam darbuotojui. Nuo interneto greičio priklauso ir darbo greitis, o laikas – pinigai. Todėl, kuo darbas gali vykti greičiau, tuo daugiau pelno jis atneša verslui. Dėl šios priežasties kiekviena įmonė yra suinteresuota savo ofise turėti kuo greitesnį ir mažiau kainuojantį interneto ryšį. Tačiau, kaip tokį pasirinkti?

Šviesolaidinis internetas

Šviesolaidinis internetas dažnai dėl savo greičio yra tas, kuris pasirenkamas įmonių direktorių, tiksliau sakant, verslui. Taip yra todėl, kad šio interneto sparta išties didelė, pamatavus tai skaičiais, būtų galima sakyti, kad jis siekia 600 mb/s, o kartais net ir 1 gb/s. Kalbant apie kainą, šviesolaidinis internetas kainuoja šiek tiek brangiau, maždaug nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų, tačiau kaina priklauso nuo daugelio aspektų. Vienas iš aspektų – interneto planas. Interneto planų tiekėjai siūlo pačių įvairiausių, kainos ten taipogi skiriasi, todėl klientas, prieš įsigydamas paslaugą, gali viską išsinagrinėti ir pasirinkti jam labiausiai tinkamą variantą.

Neribotas internetas

Išsirinkus interneto tiekėją, kita užduotis – išsirinkti ir interneto planą. Jeigu jums ryšys yra reikalingas kiaurą parą ir jeigu jūsų įmonėje dirba keli darbuotojai, geriausias pasirinkimas – neribotas internetas. Būtent todėl ir patariama rinktis neriboto interneto planą. Tai ypač gerai tiems, kurie internetu naudojasi kiekvieną dieną, kurie siunčiasi įvairius didelius failus ir dirba prisijungę ne prie vieno įrenginio. Interneto sparta taip pat labai svarbi, todėl pasirinkę neribotą internetą, pasirūpinkite, kad jūsų darbuotojų darbai eitųsi sklandžiai – pasirūpinkite pačiu greičiausiu internetu.

Nešiojamas internetas

Tikriausiai nesuklysime pasakę, kad šiais laikais darbai gali būti vykdomi ir nebūtinai sėdint ofise. Ne viena įmonė turi savo taip vadinamus freelancerius, kurie dirba tada ir iš ten, kur jiems yra patogu. Tai gali būti ne tik namai, bet ir kavinės, restoranai, bibliotekos, ar net gamta. Nesvarbu kur, esmė kaip. Taigi, interneto tiekėjai nepamiršo ir tokių darbuotojų, kurie nori dirbti tada, kada nori. Jiems tinkamiausias sprendimas būtų nešiojamas internetas. Nešiojamas internetas yra labai patogus visiems, kurie nori dirbti iš jiems priimtinos vietos. Tokio interneto privalumas yra tas, kad jį galima bet kada pasiimti į norimą vietą, jis labai patogus daug keliaujantiems, vykstantiems į užsienį. Reikia paminėti, kad nešiojamo interneto mėnesinės kainos prasideda nuo keliasdešimties eurų, o kartu su juo dar gaunate modemą, kuris ir yra tarpininkas tarp interneto ir jūsų įrangos, kuriai jis reikalingas. Taip pat nešiojamas internetas yra išsigelbėjimas tiems, kurie gyvena ar dirba kaimuose ir jų iki galo nepasiekia kito tipo internetinis ryšys.

Pasirinkę nešiojamą internetą turėtų pagalvoti ir apie tai, kaip dažnai juo naudosis, ką darys, ar siųsis muzikos ir filmų, ar tik naršys internete. Jeigu internetu planuojama naudotis daug ir dažnai, geriausias pasirinkimas yra neribotas internetas. Jį įsigyją neribosite savęs ir juo naudositės be jokios sąžinės graužaties tada, kai reikės.