Patarimai: kaip išsirinkti vandens siurblį?

Vanduo – gyvybės šaltinis, be kurio neišgyventų nė vienas gyvas organizmas. Ką jau kalbėti apie mus – žmones. Vandenį naudojame visur – jį geriame, juo prausiamės, naudojame namų ūkio reikmėms. Tačiau ne visur yra įrengtos vandens sistemos, kurios leidžia mėgautis vandeniu. Dažnai, žmonės, kurie gyvena užmiestyje ar ten turi sodybas, nejaučia pilno komforto dėl vandens trūkumo. Neretai susiduriama su vandens tiekimo trukdžiais, silpna srove ar nešvariu vandeniu. Jeigu ir jūs jaučiate diskomfortą dėl prieš tai minėtų priežasčių, geriausia išeitis jums – vandens siurblio įsigijimas. Esant daugybei jų, kokį gi pasirinkti?

Vandens siurblių paskirtis:

Vandens siurbliai yra naudojami daugybei skirtingų dalykų. Visų pirma, jie yra reikalingi namo aprūpinimui vandeniu, žemės sklypo laistymui, vandens telkinių sausinimui, gaisrų gesinimui, vandens išsiurbimui po vandens išsiliejimo ir t.t. Šiuo metu yra siūloma daugybė skirtingų siurblių tipų, kurie yra skirti prieš tai minėtiems veiksmams atlikti. Būtent dėl šios priežasties, paprastam vartotojui, kuris mažai nusimano apie vandens siurblius, išsirinkti gali būti labai sunku. Svarbu įvertinti ne tik siurblio paskirtį, tačiau ir jo galimybes, sandarą, kokybę, kainą ir kitus parametrus.

Visų pirma, vandens siurbliai yra skirstomi į dvi pagrindines grupes, tai pramoninius ir buitinius. Kalbant apie buitinius siurblius skirtus namų reikmėms, jie taipogi yra dviejų pagrindinių tipų. Panardinami bei paviršiniai. Paviršiniai vandens siurbliai yra naudojami ne tik vandens išgavimui, bet ir spaudimo padidinimui sistemoje. Taip pat, gaisrų gesinimui. Na, o panardinami vandens siurbliai yra skirti šulinių, baseinams, drenažų sistemoms, žemės ūkio laistymui.

Kaip jau supratote, namų apyvokai rinktis reikia paviršinius siurblius. Renkantis juos, svarbu atsižvelgti iš kokio gylio bus išgaunamas vanduo, kaip aukštai ir kokiu greičiu jis bus keliamas. Atsižvelgiant į visus rodiklius, galima lengviau nuspręsti kokio galingumo siurblį reikia įsigyti. Taip pat, nepamirškite jog visi vandens siurbliai skleidžia minimalų pašalinį garsą, taigi norint išlaikyti ramybę namuose, reikia parinkti ir tinkamą jo pastatymo (įrengimo) vietą.

Bene pagrindinis siurblių tipas – cirkuliaciniai siurbliai. Jie atlieka priverstinę vandens cirkuliaciją, o taip pat jo šildymą ir kondicionavimą. Renkantis jį, atkreipkite dėmesį į elektros sunaudojimą, skleidžiamą garsą bei žinoma kokybę – patvarumą. Norintiems ramaus siurblio veikimo, siūlome daugiapakopius vertikalius siurblius (http://www.moris.lt/lt/pramones-iranga/siurbliai-ir-siurblines/auksto-slegio-siurbliai). Nepamirškite jog vandens siurbliai turi turėti vandens šaltinį – šulinį, telkinį ir t.t.