Papuošalai internetu

Kaip saugiai pirkti papuošalus internete?

Internetinėje erdvėje neretai tenka matyti nusivylimą internetinėmis parduotuvėmis ar pardavėjais. Dažniausiai tai pasitaiko prekes perkant per socialiniuose tinkluose sukurtas paskyras ar skelbimus. Tačiau pasitaiko ir nemažai suklastotų elektroninių parduotuvių. Kad neužkibtumėte, labai svarbu išanalizuoti internetinę parduotuvę ir pirkti tik iš patikimų pardavėjų.

Kiekvienas, ypatingai pirkdamas brangią prekę internetu, turėtų įsitikinti pardavėjo patikimumu. Atkreipkite dėmesį į internetinės parduotuvės sukūrimo metus, panaršykite atidžiau. Jeigu internetinė parduotuvė kelia abejonių, pabandykite surasti kontaktus ir jais susisiekti su pardavėju. Labai dažnai netikrų parduotuvių kontaktai nenurodomi. Atidžiai patikrinkite, ar nurodyta įmonė bei kontaktai egzistuoja. Pažiūrėkite, ar internetinė parduotuvė turi SSL sertifikatą, kuris yra labai svarbus ir net būtinas svetainėms, kuriose vykdomi bankiniai atsiskaitymai.

Vienas iš būdų lengvai ir greitai apsukti galvą pirkėjui – neadekvačiai mažos kainos arba didelės nuolaidos. Jeigu siūlomi juvelyriniai dirbiniai su brangakmeniais su itin didele nuolaida, turėtumėte būti labai atidūs. Dar vienas iš požymių – labai nedidelis prekių asortimentas elektroninėje parduotuvėje. Vos keliolika prekių ir joms taikomos labai didelės nuolaidos.

Tokios prekės, kaip tarkime brangūs papuošalai, brangakmeniai, turi turėti sertifikatus. Tačiau realybė tokia, kad ir sertifikatai yra labai dažnai klastojami. O patikrinti prekę galima tik laboratorijoje su tam tikrais prietaisais. Tačiau šiuo atveju, galite kreiptis į pardavėją ir reikalauti grąžinti pinigus. Blogiau, kai prekės nepasiekia pirkėjo, o pardavėjas neegzistuoja.

Žinoma, ne visuomet lengva identifikuoti apgavikus, tačiau tam tikri požymiai gali išduoti nepatikimus pardavėjus. Stenkitės vadovautis rekomendacijomis ir pirkti iš tokių parduotuvių, kuriose jau esate apsipirkinėję.

Pasidomėkite, kokias garantijas siūlo pardavėjas, ar galėsite grąžinti nepatikusią prekę ir pan. Patikimi pardavėjai visuomet suteikia savo gaminiams garantiją, o taip pat suteikia teisę grąžinti netikusią ar nepatikusią prekę.