Įdarbinimo paslaugos Lietuvoje: smulkmenos, kurias reikia įvertinti

Jeigu jau kurį laiką nerandate darbo – tokiu atveju geriausias pasirinkimas yra kreiptis į įdarbinimo paslaugas teikiančius asmenis, kurie yra pasiruošę ne tik surasti darbo vietą, tačiau pasirūpinti, kad ta darbo vieta atitiktų Jūsų lūkesčius. Tiesa, laikinas įdarbinimas gal virsti ilgalaike darbo vieta, tad viskas priklauso nuo kiekvieno asmens poreikių. O kadangi šiuo metu įdarbinimo paslaugas teikia ne viena įmonė – svarbiausia susižinoti kuo daugiau smulkmenų, kad pasirinkus šią paslaugą liktumėte patenkintas ja.

Kaip rasti tinkamiausius įdarbintojus?
Pirmas žingsnis – susirasti įdarbinimo agentūrą su kuria planuojate bendradarbiauti. Įdarbinimo agentūra Lietuvoje turėtų būti pasirenkama įvertinus šiuos svarbius kriterijus:

⦁ Ir jų siūlomos paslaugos, ir darbuotojų įdarbinimas turi būti atliekamas legaliai.

⦁ Įdarbinimo metu privaloma pasirašyti sutartį, tad rinkitės įmonę, kuri patvirtina legitimumą.

⦁ Žinoma, skaitykite kitų žmonių komentarus, kurie padės susidaryti nuomonę apie konkrečios įmonės paslaugas.

⦁ Gera agentūra dažniausiai suteikia ir turi suteikti kontaktus tų žmonių, kurie sutinka pasidalinti savo patirtimi apie pačios įdarbinimo agentūros paslaugas. Tai ypač aktualu tokiu atveju, kai ieškodama darbo užsienyje.

⦁ Nereikia mokėti jokių mokesčių avansu.

⦁ Taip pat, pasidomėkite, kokiu procentu nuo algos įmonės įvertina savo paslaugas.

⦁ Verta pasianalizuoti, kokias darbo pozicijas įmonė siūlo. Žinoma, geriausia ta, kuri geba pasiūlyti daug skirtingų pozicijų, kadangi bendradarbiauja su daugeliu įmonių. Tokiu atveju ir klientas, tiksliau darbuotojas, kiekvieną kartą galės dirbti vis kitą darbą.

⦁ Svarbu ir bendravimas, kadangi geri įdarbintojai padeda žmogui, atsako į visus klausimus bei pateikia rekomendacijas.

⦁ Darbo pokalbis turėtų vykti agentūros biure, o ne kažkur gatvėje.

Kadangi įmonių pasiūla plati – palyginkite bent jau kelias. Dažniausiai su įdarbintojais sudaroma sutartis, kuri tęsiasi terminuotą laiko tarpą, tad būtina atidirbti minimalų laikotarpį. Tokiu atveju tik radę Jums tinkamą variantą galėsite jaustis ramūs dėl pasirinkimo.

Kuo daugiau žinosite – tuo ramiau miegosite.
Kadangi darbuotojų atranka dažniausiai vykdoma biure – asmuo gali ramiai paklausti visko, kas jam rūpi. Problema, kad ne visi nori tik laikino darbo, o kartais atrodo, kad tokio pobūdžio įdarbinimo agentūros gali suteikti tik tokias paslaugas. Tai nėra visiškai tiesa, kadangi pagal poreikius Jums gali būti pasiūlomas ilgametis kontraktas. Juolab, nusprendus bendradarbiauti su tam tikra įmone – jūs sudarysite kontraktą, kurio metu tarsi įsidarbinate į agentūrą. O ji pagal galimybes bei turimas pozicijas suteiks Jums galimybę dirbti vienoje arba kitoje darbo vietoje. Tokiu atveju net ir kiekvieną dieną dirbdamas vis kitoje įmonėje jūs vistiek būsite įdarbintas vienoje vietoje, gausite visas socialines garantijas ir panašiai.

Akivaizdu, kad įdarbinimo agentūros tikrai geras pasirinkimas, kadangi jos gali padėti susirasti darbo vietą tada, kai atrodo, kad tai yra neįmanoma.