Išsirink tinkamą kilimą internetu!

Sunku nuspręsti, kuris kilimas jums yra tinkamas? Dar sunkiau išsiaiškinti, koks tinkamas dydis? Mes galime jums padėti.

Paprastai stačiakampio formos kilimą naudokite stačiakampio formos kambaryje; kvadratinis yra tinkamas kvadratiniame kambaryje; apvalius kilimėlius naudokite prieškambariuose, po apskritais valgomojo stalais ar net žaidimų kambaryje.

Prieš rinkdamiesi kilimą, pirmiausia sustatykite baldus. Tai padės išvengti nemalonių problemų. Valgomajame reikia atlikti išmatavimus pagal tai, kiek vietos užima stalas, kėdės, spintelės ir kiti daiktai. Pagal baldų dydį supjaustytas ir padėtas popierius ant grindų taip pat gali padėti pamatyti, kiek kilimėlio jums reikės.

Trys klasikiniai kilimų dydžio patarimai:

1) Tradicinis dydžio nustatymo metodas.

Vidutinių ir didelių matmenų kambaryje, kai siekiama sukurti vieną sėdimąją vietą, naudokite šiek tiek didesnį už baldų plotą. Išmatuokite savo kambario baldų dydį (vietą, kurią užima sėdimosios vietos, pufai ir stalai). Tada prie šio matavimo pridėkite mažiausiai 15–30 centimetrų, kad žinotumėte, kokį kilimėlio dydį užsisakyti.

2) Mažesni kilimėliai gali sukurti apibrėžtas erdves.

Kai jums reikia kilimėlio pagrindo šoniniam kambariui arba norite sukurti jaukias svetainės zonas kambaryje, erdvėms įtvirtinti gali būti naudojami mažesni kilimėliai. Mažesnį jums patinkantį kilimėlį padėkite ten, kur yra sėdimoji vieta, tolygiai ir nuosekliai laikydami bent kiekvieno gabalo priekines kojas ant kilimo, net jei visos detalės negali visiškai tilpti ant kilimo. Tai sukuria sujungtą jaukią pokalbių zoną. Jei pastatėte baldus šiek tiek ne ant kilimo, tai tegul dvi kojelės tolygiai būna pastatytos ne ant kilimo.

3) Apsvarstykite baldų padėtį bei ir kambario formą.

Svetainėje, valgomajame ar dideliame kambaryje patariame naudoti kilimą pagal erdvės formą, todėl stačiakampis kilimas turėtų būti naudojamas stačiakampio formos kambaryje, jo ilgosios kraštinės lygiagrečios su ilgesne siena. Pasistenkite, kad kilimas būtų pakankamo ilgio, kad atspindėtų arba užpildytų stačiakampę erdvę, idealiu atveju išlaikant pastovų atstumą nuo sienų iš visų pusių. Ilgas kambarys su mažu kilimu ar per daug plikų grindų paprasčiausiai atrodys neužbaigtai ir neskoningai.