Šviestuvai prie lovos

Šviestuvai prie lovos

Miegamojo šviestuvai nebūtinai turi ryškiai apšviesti visą erdvę. Vidutinio ryškumo ar blankesnė šviesa kambaryje kuria romantišką atmosferą. Pagalvokite, kokių šviesų jums reikia: ketinate vakare skaityti ar reikia tik pagrindinio šviestuvo? Pirmuoju atveju geresnis sprendimas yra pastatomas šviestuvas ant naktinio stalliuko arba virš lovos montuojamas sieninis šviestuvas.

Pagrindiniai šviestuvai

Bendram kambario apšvietimui tinka lubiniai šviestuvai, kurie apšviečia visą pagrindinę erdvę, jei miegamasis pailgas, galite rinktis kelis šviestuvus. Jeigu ryškus apšvietimas nėra visada reikalingas, rinkites šviestuvus, kuriuos galima valdyti dimeriu. Vakare galėsite sumažinti šviesos kiekį, taip pasiruošdami ramybės metui. Jei yra keli miegamojo šviestuvai, galimas variantas ir turėti jungiklius atskirai kiekvienam, o ne abiem kartu.

Funkcinis apšvietimas

Funkcinis apšvietimas miegamajame reikalingas, jei ketinate šiame kambaryje skaityti knygą, turite makiažo staliuką. Renkantis šviestuvus ant naktinio staliuko, jų gaubtų apačia turi būti akių lygyje arba šiek tiek aukščiau. Jei skaitote tai sėdėdami, tai gulėdami rinkites šviestuvą kuriuo aukštį galite reguliuoti. Makiažo staliukui geriausia rinktis sieninius šviestuvus, kurie būtinai iš abiejų pusių apšviestų veidrodį, o jo atspindyje oda turėtų natūralius atspalvius.

Akcentiniai miegamojo šviestuvai

Akcentiniai miegamojo šviestuvai reikaligi tiems kurie šiame kambaryje nori sukurti jaukią atmosferą, turi meno kūrinių į kuriuos nori atkreipti dėmesį. Meno kūriniams geriausiai tiks sieniniai šviestuvai, esantys iš abiejų šonų ar virš kūrinio.

Toršerai

Toršerai puikiai tinka kambario intrjerui pagyvinti ar papildomam apšvietimui sukurti. Toršerai paprastai turi vieną pagrindinę lempą, o modernesnio dozaino toršerai gali būti ir kitokio pavidalo, pavyzdžiui, sudaryti iš trijų vienodo dydžio skirtingame aukštyje išsidėsčiusių lempučių. Toršerų pagrindas- tiesūs arba išlenkti, stabilūs arba lankstomi korpusai, dažniausiai pagaminti iš metalo arba tekstilės. Kai kurie modernaus dizaino toršerai turi visą korpuso ilgį dengiantį gaubtą- tokie toršerai suteikia namams ypatingo jaukumo. Galite rinktis iš chromuotų, juodų, baltų ir kitokių spalvų toršerų su vienspalviais ar raštuotais gaubtais.