ranku darbo papuosalai

Kodėl savo aksesuarų kolekciją verta papildyti rankų darbo papuošalais?

Šiais laikais daugelis papuošalų yra gaminami dideliu srautu ir greičiu. Pasaulyje, kur daug kas standartizuota, labai sunku būti originaliu. Kaip būti užtikrintam, kad tokio žiedo ar apyrankės daugiau niekas neturės? Atsakymas paprastas – užsisakyti rankų darbo papuošalus. 2021 metais, tokie papuošalai ypač vertinami, tai yra pagrindinis sezono hitas. Pirmiausiai sužavi tokių papuošalų unikalumas, tai gali būti auskarai, kaklo pakabukai, sagės, plaukų gumytės, žiedai ir begalė kitų dalykų. Jų unikalumas yra tame, kad net jei meistras ir kurs papuošalą pagal vienodą šabloną, identiško darbo vis tiek nepavyks padaryti, nes papuošalas turės savo išskirtinumą. 

Kodėl rankų darbo papuošalai yra tokie populiarus?

Šiuolaikinė mada kviečia pabrėžti asmens individualumą, skatina išreikšti savaip savo nuomonę, gyvenimo būdą, stilių. Žmonės, kurie atranda tą savo individualumą, dažniausiai sulaukia ir nemažai pasekėjų, kurie taip pat ieško būdo išsireikšti. Dėl to paties ir rankų darbo papuošalai, susilaukė tokio populiarumo. Anksčiau tokio tipo papuošalai mums buvo, kaip tautinio pobūdžio papuošalai, juos dažniausiai pirko turistai iš kitų šalių, kaip suvenyrus. Dabar gi situacija kardinaliai pasikeitė, rankų darbo papuošalai padeda išskirti asmenį iš pilkos masės ir tuo pat metu žmogus gali jausti savo asmeninį įsitraukimą į meną. Dovanojami rankų darbo papuošalai parodo išskirtinį dėmesį, tai reiškia, kad asmuo pats ilgai rinko ir ieškojo papuošalo, kadangi, dažniausiai tokius papuošalus galima įsigyti tik internetu, arba specializuotoje parduotuvėje pagal užsakymą.

Iš ko gali būti gaminami tokie papuošalai?

Daugumą rankdarbių, kuriuos šiandien galima rasti prekyboje, yra gaminami išskirtinai iš natūralių medžiagų, taip prisidedant ir prie “eko” mados, kuri šiuo metu irgi yra labai aktuali ir ant “bangos”, nes kuo toliau, tuo labiau žmonės susirūpina ekologiškais pakaitalais, kurie nekenkia aplinkai. Rankų darbo papuošalai, gali būti gaminami iš bet ko! Svarbiausia, kad tai būtų kokybiškos medžiagos, prieš kuriant tokio tipo papuošalą meistras detaliai pasirenka visas medžiagas, kurios bus naudojamos gamyboje. Galima naudoti tokias medžiagas kaip:

  1. Mediena
  2. Molis
  3. Natūralus kailis
  4. Natūrali oda
  5. Metalas
  6. Akmuo
  7. Kristalai, karoliukai
  8. Audiniai
  9. Plunksnos
  10. Stiklas

Tokie papuošalai dažniausiai būna minimalistinio stiliaus, su keliais pagrindiniais akcentais. Jokiu būdu nėra gaminami mechaniškai, yra gaminami tik rankomis, su šiluma ir meile kiekvienai detalei ir tik nuo paties meistro fantazijos priklauso galutinis papuošalo variantas. Žinoma, galima susirasti ir meistrą, kuris papuošalą kurs individualiai pagal jūsų norus, medžiagų pasirinkimą, spalvas, gali net nupiešti eskizą ir parinkti skirtingus stiliaus variantus, tiek kasdienai, tiek vakariniam išėjimui. Todėl, tik su rankų darbo papuošalais yra galimybė susikurti individualų stilių, nepanašų į kitų, dabar norint išsiskirti jau nebūtina pirkti brangių pasaulinio lygio juvelyrikos gaminių, rankdarbių dizaineriai mielai pasiūlys savo išskirtinius produktus už ekonomiškesnę kainą.