Civilinis draudimas

Kiekvienas mūsų kelyje norime būti saugūs. Stengiamės vairuoti atsakingai, nepadaryti žalos nei sau, nei aplinkiniams. Tačiau kaip bebūtų gaila, taip ne visuomet išeina. Eismo įvykis gali kilti visai ne dėl jūsų kaltės, tam įtakos gali turėti begalė išorės veiksnių: oro sąlygos, laukiniai žvėrys, pėstieji, kiti automobilių vairuotojai. Vis dėl to, kad ir kas būtų kaltas dėl eismo įvykio, nuostolį vis tiek patiriate jūs, tai gali būti automobilio sugadinimas arba jūsų sveikatos strigdymas. Taigi, kad kelyje jaustumėtės saugesni, reikia ne tik vairuoti atsakingai, bet ir turėti automobilio draudimą apie kurį daugiau suižinosite paskaitę – https://www.ld.lt/privalomasis-draudimas.
Privalomasis vairuotojų civilinės atsakomybės (automobilio) draudimas apima kelis faktorius, kurie gali atsitikti kelyje.
Techninė pagalba kelyje. Juk nei vienas mūsų nežinome, kas gali atsitikti vairuojant automobilį. Todėl civilinis draudimas pasirūpina viskuo. Jeigu patiriate eismo įvykį, o jūsų automobilis jau nebegali važiuoti, tada techninės pagalbos darbuotojai pasirūpina automobilio transportavimu, nugabenimu į servisą arba jums reikiamą kitą vietą. Taip pat, šaltuoju metų laiku, Lietuvoje orai dažnai itin subjūra. Kai kurie keliai, o ypatingai miško keliukai, arba keliai į nuošalesnes sodybas pasidaro beveik neįmanomi pravažiuoti. Todėl neretai, vairuojamas automobilis gali užklimpti sniege arba purve. Tokiu atveju nereikia išsigąsti, nes techninės pagalbos specialistai jums padės automobilį ištraukti. Dar vienas svarbus dalykas, kuris išties dažnai pasitaiko kai lauko temperatūra žiema nukrenta žemiau nulio, tai automobilio akumuliatoriaus išsikrovimas. Tokiu atveju transporto priemonės užvesti neišeina, reikalingi specialūs prietaisai norint padaryti priešingai. Taigi ir šiuo atveju jums gali padėti techninės pagalbos specialistai.
Kaip bebūtų keista, tačiau vairuotojai dažnai į avariją papuola dėl laukinių gyvūnų kaltės. Jie staigiai išbėga į kelią ir būna nutrenkiami važiuojančių automobilių. Tokia grėsmė dažniausiai gali nutikti vėlai naktį arba jau švintant, tokiu paros metu laukiniai žvėrys būna aktyviausi.
Taip pat šiomis dienomis labai aktualus aspektas yra vagystės. Tai vis dažniau kasdieniniame gyvenime pasitaikantis incidentas, nes vagys vis labiau įsigudrina, tampa išmintingesni, greitesni. Todėl vagysčių skaičius ištiestų didėja. Automobiliai yra apvagiami netgi šviesiu paros metu arba saugomose bei apšviestose aikštelėse. Todėl nė vienas negalime būti saugus, juk nežinome, kada vagis nusižiūrės jūsų automobilį ir palauks kol jūsų nebus šalia.
Taigi, yra begalė priežasčių kodėl reikia drausti savo automobilį civiliniu draudimu. Be abejonė jis yra privalomas kiekvienam vairuotojui, tačiau jūs turite galimybę rinktis kiek už tai mokėti, nes yra ne viena bendrovė, kuri siūlo kainos bei kokybės santykį atitinkančias paslaugas.