Kaip atrodo moderni terasa?

Moderni terasa – tai būdas įdomiau sutvarkyti namų aplinką. Tinkamai sutvarkytas namų kiemas gali būti nuostabi mūsų poilsio zona. Kaip atrodo modernios terasos? Kaip įgyvendinti modernios terasos idėjas? Į kokias detales atkreipti dėmesį? Čia rasite atsakymus.

Namų su terasa projektai yra vieni populiariausių. Terasa žymiai padidina naudingą namo plotą ir daro pastatą funkcionalesnį. Kaip turėtų atrodyti gerai sutvarkyta terasa?

Šiuolaikinė terasa – iš ko ji gali būti pagaminta?

Šiuolaikinė terasa gali būti pagaminta iš kelių rūšių medžiagų. Dėl estetikos, tvarumo ir, kai kuriais atvejais, ilgaamžiškumo, ypač populiarios yra dvi statybinių medžiagų rūšys – mediena ir betonas.

Šiuolaikinė medinė terasa

Medinė terasa visada atrodys natūraliai ir elegantiškai. Tačiau, priklausomai nuo pasirinktų priedų, terasa iš medžio gali turėti daugiau ar mažiau šiuolaikišką išvaizdą.

Didelę įtaką terasos išvaizdai turi ir medienos pasirinkimas. Prabangiausia mediena yra egzotiška. Ji, be abejonės, bus brangesnė nei vietinė, tačiau pasižymės kur kas didesniu patvarumu.

Alternatyva natūraliai medžiagai bus kompozicinės lentos. Jos puikiai imituoja medienos išvaizdą ir paviršių, jos tekstūrą. Dar geriau – jos pasižymi dideliu patvarumu, tačiau yra pigesnės.

Moderni betoninė terasa

Šiuolaikinė betoninė terasa yra populiari alternatyva medinei terasai. Betonines plokštes galima nesunkiai pakloti tiesiai ant žemės – todėl jos gali būti klojamos ant žemės ne tik kaip namo tęsinys, bet ir kaip atskiras statinys giliau namo kieme.

Moderni terasa iš trinkelių ar betono dar geriau derės prie minimalistinio stiliaus. Tokioje terasoje tikrai gerai atrodys net ir paprasčiausi baldai. 

Betoninė terasa daugeliu atveju yra patvaresnis sprendimas nei medinė. Skirtingai nuo medienos, betonui nereikia impregnavimo. Ši statybinė medžiaga yra atspari trinčiai, aukštai temperatūrai ir mechaniniams pažeidimams. Tačiau ir jis nėra amžinas, nes laikui bėgant gali sutrūkinėti.

Moderni terasa – kokiose vietose ją galima įrengti?

Daugelyje sklypo vietų gali būti įrengta moderni terasa. Anksčiau terasos buvo statomos kaip namo dalis. Šiandien yra ir kitų galimybių.

Moderni terasa prie namo

Terasa prie namo yra klasikinis tradicinis sprendimas. Šiuo atveju terasa yra namo pratęsimas ir jungtis tarp, dažniausiai, svetainės ir kiemo. Tokia terasa naudotis yra patogiausia, nes į ją galima patogiai išeiti neapsiavus batų, be to, patogu valgyti su šeima ar svečiais, nes daiktai ir maistas yra ranka pasiekiami.

Moderni terasa kiemo gilumoje

Šiuolaikinė terasa, kaip atskiras statinys, dažnai jau atsiranda kur kas vėliau nei pats namas. Tokią terasą galite pasistatyti net jei tai nebuvo iš pradžių įtraukta į sklypo projektą. Jei pasirinksite terasą statyti iš betono, tai bus lengviausias sprendimas terasai kiemo gilumoje.

Moderni stogo terasa

Šiuolaikinė terasa nebūtinai turi būti pastatyta ant žemės. Vis dažniau būsto savininkai sumano terasą įsirengti ant stogo. Terasa ant stogo ypač populiari loftų bei kotedžų atveju, kai nėra pakankamai laisvos vietos ant žemės. Stogo terasa gali būti tokia pat patraukli kaip ir tradicinė. Tačiau dažniausiai reikia pasirūpinti tinkama ir funkcionalia terasos stogo danga, kad apsisaugotumėte nuo kaitresnių nei įprastai saulės spindulių.