Kas moterims padeda sugrįžti į kupiną meilės aistrų gyvenimą?

Moterims lytinis potraukis dažniausiai sumažėja dėl hormoninių pokyčių menopauzės metu. Būna, kai ne tik dėl hormoninių pokyčių, amžiaus, bet ir pergyvento didelio streso susidomėjimas priešinga lytimi prapuola. Sugrąžinti į gyvenimą kūniškos meilės džiaugsmus padeda lytinį potraukį skatinantys vaistai moterims.

Kokios ligos turi įtakos lytinio potraukio sumažėjimui?

Nemažai įtakos lytinio potraukio sumažėjimui turi cukraligė. Per aukštas cukraus kiekis kraujyje sukelia kraujagyslių ir nervų sistemos pažeidimus, dėl to moterims genitalijas patenka mažiau kraujo. Be to, cukralige sergančios moterys dažnai kenčia nuo šlapimo pūslės infekcijų, o tada mylėtis yra skausminga. Kraujo patekimui į lytinius organus gali trukdyti ir kraujagyslių ligos, aukštas kraujo spaudimas.

Kas dar gali turėti įtakos moterų nenorui mylėtis?

Moterims nenorą mylėtis gali skatinti nerimo, depresijos būsenos, vyrų agresyvumas, šeimos santykių problemos. Seksualiniai nesklandumai, susiję su menopauze, atsiranda dėl to, kad organizme sumažėja testosterono kiekis, o tai irgi prisideda prie geismo sumažėjimo. Hormoniniai pokyčiai moterų organizme atsiranda ir nėštumo bei po jo sekančiu laikotarpiu, tai irgi sumažina jų norą mylėtis, tačiau kartais nutinka ir atvirkščiai – jos labai ima trokšti artimų santykių.

Lytinį potraukį taip pat mažina antidepresantai, antipsichoziniai, aukštam kraujo spaudimui mažinti skirti vaistai, įvairūs hormoniniai kontraceptiniai medikamentai, narkotikų ir kitokių rūšių svaigalų naudojimas.

Kokios priemonės ir preparatai gali padėti susigrąžinti prarastą lytinį potraukį?

Prarastą lytinį potraukį gali padėti sugrąžinti tinkamai subalansuota ir visavertė mityba, kokybiškas miegas, alkoholio vartojimo ir kitokių žalingų įpročių atsisakymas, psichoterapeuto konsultacijos. Taip pat moterų libido sustiprina ir tokie farmaciniai preparatai, kaip peruvinių pipirinių šaknų ekstraktas gaunamas iš Pietų Amerikos.

Padeda ir papildų su cinku, kuris atsako už hormoninio balanso stimuliavimą. Į dienos racioną galima įtraukti ir tokius natūralius afrodiziakus – imbierą, kardamoną, cinamoną, šokoladą, muskato riešutus, austres ir gardžius ličių vaisius. Šie nedideli egzotiniai vaisiai savo išore primena rausvus dygliuotus ežiukus. Ličių vaisiai ir turtingi vitaminais, o pasaulyje garsėja nepakartojamomis savybėmis, kurios neišpasakytai stiprina organizmą ir padeda išvengti įvairios rūšies negalavimų.