Kokie robotai-siurbliai geriausi?

Nusprendę įsigyti nepamainomą pagalbininką namuose – robotą-siurblį – dažnas susiduria su nemenku iššūkiu: kaip išsirinkti tinkamiausią. Tai padaryti bus lengviau, jei tiksliai žinosite, ko norite. Tačiau kaip tada, jei nesate tokios technikos specialistas ir nė nenumanote, į ką verta atkreipti dėmesį ir kokius parametrus įvertinti svarbiausia. Tad siekdami palengvinti pasirinkimo procesą trumpai paminėsime kertinius kriterijus.

Kaina
Kai kuriems tai gali pasirodyti ne pats svarbiausias dalykas, tačiau visgi numatyti biudžetą, kurį galite skirti naujam pirkiniui, labai svarbu. Neviršykite savo galimybių, rinkoje tikrai galite išsirinkti puikiu funkcionalumu pasižymintį robotą-siurblį už labai patrauklią kainą.

Valdymas
Galimi keli variantai: valdymas rankiniu būdu, pulteliu arba naudojantis išmaniosiomis programėlėmis. Pastarasis variantas, žinoma, bus patogiausias ir suteikiantis daugiausia galimybių.

Galingumas
Kuo galingesnis prietaisas, tuo jis siurbs ir valys efektyviau. Tačiau ne paslaptis, jog didesnė galia paprastai reiškia ir aukštesnę kainą. Taigi įvertinkite, ar didelis galingumas Jums tikrai reikalingas. Paprastai daugiau galios reikia siurbiant kilimus, ypač ilgo plauko, o kietai grindų dangai pakanka ir mažesnės galios.

Plovimo funkcija
Toks siurblys-robotas ne tik siurbs nešvarumus, tačiau ir valys šlapiuoju būdu. Jei namuose vyrauja kieta grindų danga, ši funkcija tikrai pasiteisins.

Dulkių rezervuaro talpa
Didesnė ar mažesnė talpa? Viena vertus, mažesnę talpą turintys https://www.bite.lt/aksesuarai/siurbliai-robotai kur kas kompaktiškesni. Taip pat jie pasižymės ir didesniu mobilumu. Tačiau didesnis dulkių rezervuaras reiškia ir lengvesnį būsto valymą.

Siurblio aukštis
Kai kuriais atvejais tai nebus svarbus kriterijus, tačiau jei namuose yra žemesnės sofos, foteliai, krėslai, komodos ar kiti baldai, tikslinga įvertinti, kokio aukščio yra siurblys robotas ir ar tilps jis išvalyti grindis po baldais. Atminkite, kad saugiam judėjimui reikalingas ne mažesnis kaip poros centimetrų tarpas tarp baldo ir įrenginio.