KUR NAUDOJAMA PNEUMATIKA IR HIDRAULIKA?

Hidrauliniai ir pneumatiniai prietaisai yra naudojami pramonėje, transporto priemonėse, technologiniuose įrenginiuose, elektronikos, medienos apdirbime, statybose, šildymo ir aušinimo sistemose, dujų ir skysčių transportavimo sistemose ir daugelyje kitų mūsų gyvenimo sričių.

Kas sudaro pneumatines ir hidraulines sistemas?

Pneumatines ir hidraulines sistemas sudaro įvairūs skirstytuvai, hidraulinės movos, cilindrai, keltuvai, siurbliai, šakiniai krautuvai, įvairūs vožtuvai ir sklendės. Hidraulika labiau tinka statybos darbuose ir gamybiniuose procesuose, nes ji yra stipresnė už pneumatiką. Todėl pneumatiniai įrenginiai pasiteisina ten, kur reikia mažiau jėgos.

Kaip veikia hidraulika?

Hidrauliniai įrenginiai galios perdavimui naudoja skystį – vandenį arba aliejų. Jie darbuojasi statybiniuose ir automobiliniuose kranuose, šiukšlių vežimo sunkvežimiuose ir paprastuose automobiliuose. 

Esminis hidraulikos privalumas yra tas, kad skysčio neįmanoma spaudžiant sutraiškyti, todėl ši fizinė savybė jai suteikia neišpasakytą galią, kuri įveikia didesnį slėgį nei pneumatinė įranga. Hidraulines priemones sudaro hidraulinės žarnos, antgaliai, vožtuvai, jungtys, hidrovarikliai, manometrai ir kt.

O kaip veikia pneumatika?

Pneumatika energijos perdavimui naudoja ne skysčius, o dujas. Pneumatiniai įrenginiai yra naudojami statybos ir žemės kasimo darbams, tik jie nėra tokie galingi kaip hidrauliniai. Jie yra naudojami odontologinės įrangos įrangoje. 

Be to, yra daug pneumatinių prietaisų – tai oro kompresoriai, vakuuminiai siurbliai, oriniai viešojo transporto: autobusų ir traukinių stabdžiai. Teigiama pneumatinių įrenginių savybė yra ta, kad ji negali pakenkti aplinkai, nes nutikus gedimui, iš jos į aplinką bus išstumtas tik oras, o ne kokios nors kenksmingos medžiagos.

Ką pirkėjams siūlo internetinės elektronikos parduotuvės?

Internetinės elektronikos parduotuvės, tame tarpe ir parduotuvė Rs delivers prekiauja ir pneumatiniais bei hidrauliniais įrenginiais. Joje yra labai platus hidraulikos ir pneumatikos prekių pasirinkimas. Pavyzdžiui, iš hidraulinių prekių čia rasite hidraulinius skysčius, vožtuvus, filtrus, kolektorius, hidraulines jungtis, hidraulinių žarnų mazgus ir kt.

O iš pneumatikos prekių čia rasite pneumatines pavaras ir cilindrus, pneumatinius oro aparatus, pneumatinius skaitiklius. Tarp prekių rasite ir pneumatinius bei hidraulinius slėgio manometrus. Kitaip tariant, ko jums reikia iš šių prekių, tą ir rasite.