Kaip greitai ir patogiai įkurti įmonę?

Mūsų šalies piliečiai dažnai pripažįsta, kad Lietuvoje galima drąsiai pradėti verslą. Žinoma, daug investicijų čia tikrai nepakaks, jeigu nebus geros verslo idėjos, kuri ir neša didžiausią pelną ir džiaugsmą turint savo įmonę. Tačiau, nieko nebėra keisto, kai jauni ir drąsūs žmonės kuria verslus, kadangi esant pačiame ambicijų amžiuje sėkmė pati ateina. Įmonės įkūrimas, tik iš šalies atrodo sunkus procesas, reikalaujantis daug laiko, bet turint gerus konsultantus bei šiek tiek žinių, galima labai greitai bei paprastai įgyvendinti savo svajones. Taigi, ką pirmiausia reikia žinoti bei turėti, kas įmonės įkūrimas būtų sklandus.

Pirma, jums reikės žinoti įmonės pavadinimą. Patariame, rinktis tokį pavadinimą, kuris nors iš dalies atspindėtų jūsų veiklą, bei būtų traukiantis dėmesį. Kodėl? Nes tai tuo pačiu bus jūsų reklama. Žinoma, jeigu yra labai sudėtinga išrinkti savo verslui vardą, tuomet kreipkitės pagalbos į draugus ar artimuosius. Taip pat internete yra daugybe įvairių kriterijų, kaip išsirinkti deramą pavadinimą. Nesirinkite tokio, kuris ką nors įžeistų ar žemintų, viskas turi būti proto ribose.

Antra, pasirūpinkite įmonės steigimo dokumentais. Dabar gana populiarus įmonės įkūrimas internetu, nes tai pakankamai paprastas, greitas, pigus ir patogus būdas įteisinti įmonės veiklą. Tačiau dažnas steigėjas išties dar bijo pats, savarankiškai atlikti šį procesą, todėl jei ir jums kyla kokių nors problemų, tuomet kreipkitės į profesionalus, kurie padės lengvai įsteigti įmonę.

Jeigu kuriate UAB tuomet jums bus reikalingas minimalus įstatinis kapitalas, kuris dabar yra 3 000 eurų. O jeigu norite steigti individualią įmonę, tuomet įstatinio kapitalo jums nereikės. Koks juridinis asmuo žadate būti, toks ir įstatinis kapitalas jums priklausys.
Na ir paskutiniai, išties labai svarbūs procesai — notaro patvirtinimas bei įmonės įregistravimas. Norint įrodyti, kad įmonės įkūrimas yra teisėtas, o veikla taip pat bus sąžininga, reikia gauti notaro patvirtinimą. O paskutiniu žingsniu turint visus dokumentus įregistruoti savo įmonę „Registrų centre“.

Atrodo per sunku ir, kad visa tai užims per daug laiko? Kreipkitės į įmonių steigimo specialistus: UAB „Finansų biuras“