kalėdinės lemputės

Į ką reikia atkreipti dėmesį, puošiant namus kalėdiniu laikotarpiu?

Šventiniu laikotarpiu visi norime pasipuošti, kad į savo namus “įsileistume” kalėdinę dvasią. Vieniems idėjų netrūksta ir net jomis dalinasi, o kiti idėjų ieško internete ar “žvilgsnį užmeta” į kaimyno namus. Tam tikslui, kad nereikėtų labai vargti, bet vis tiek išlikti originaliems, pateiksiu keletą kalėdinių dekoracijų detalių, į kurias vertėtų atkreipti dėmesį. Vienos yra labiau žinomos, o kitos mažiau.

Kalėdinių spalvų kompozicijos

Tinkamas spalvų paletės pasirinkimas yra būtinas, norint sukurti jaukią kalėdinę atmosferą. Pagrindinės spalvos yra nuo tradicinės raudonos, žalios ir auksinės iki modernios vienspalvės. Išsirinkus tinkamas spalvas, bus lengviau suprasti, kokias dekoracijas prie jų komponuoti. Tačiau, nebūtina apsistoti ties tradicinėmis spalvomis, galima sugalvoti kažką originalaus. Pavyzdžiui, šiais metais labai populiari spalva buvo juoda, su blizgiais kalėdiniais ornamentais. Tokią spalvą galima komponuoti su įvairiais pasakų motyvais ir taip sukurti šilumą skleidžiantį kalėdinį vaizdą.

Vidaus puošimas

Tai vienas iš svarbiausių ir daugiausiai laiko reikalaujančių puošimų. Savo namų viduje praleidžiame daugiausiai laiko, todėl jis turi atrodyti nepriekaištingai. Netinkamas vidaus papuošimas, nesuteiks kalėdinės nuotaikos. Todėl, nuo ko reikėtų pradėti? Galime būti originalūs ir vietoj tradicinių žaisliukų, namus papuošti natūraliais žalumynais: eglių šakelėmis, vainikais, cinamono lazdelėmis ir kankorėžiais. Arba galime būti modernūs ir prie mano jau išvardintų komponentų priderinti kalėdines girliandas. Tokios kalėdinės lemputės turi labai platų pasirinkimą, todėl galime komponuoti tiek spalvotas, tiek natūralesnes. Tai priklauso nuo Jūsų pačių!