pigi svetaine

Ar verta taupyti kuriant internetinę svetainę?

Taupyti – nėra blogai, tačiau kartais to daryti nereikėtų visose be išimties gyvenimo srityse. Kuriantiems ar atsinaujinantiems verslą, vienas iš pagrindinių atspirties taškų gali būti internetinės svetainės. Sukūrus patrauklios išvaizdos, patogiai veikiančią svetainę, ją pripildžius naudinga informacija, joje gali lankytis ir į ją plūsti daugybė interneto naršytojų ir potencialių klientų. Tiesa, graži ir informatyvi svetainė šiais laikais – kainuoja. Kiek? Čia jau kitas klausimas, tačiau bet kokiu atveju, nereikėtų šioje vietoje taupyti. Pigi svetainė, kaip taisyklė yra ypač primityvi, neturi teisingai parinktos svetainės navigacijos, joje maišomos kelios programavimo kalbos, turi daug programavimo klaidų. Tokį sąrašą būtų galima tęsti iki begalybės, tačiau siekdami patarti jums, norime pasidalinti keletu aspektų, kuriose internetinės svetainės kūrimo etapuose verta investuoti.

1. Sistemos sukūrimas

Jei jau nusprendėte pats kurtis ar kažkam kitam patikėti svetainės kūrimo darbus, rekomenduojame apgalvoti tikslų ir lankytojui patogų svetainės elementų išdėstymą ir sistemą. Svetainėje neturėtų būti pernelyg sudėtingų kategorijų, perkrautos, nenaudingos informacijos, kuri apsunkintų reikalingų duomenų paiešką. Žvelgiant iš marketingo pusės, žmogui reikėtų stengtis pateikti tik tai, ko jis galimai ieško. Šiandien žmonės yra konkretūs, jie nemėgsta triukšmo internete, todėl ir kuriant internetinę svetainę vertėtų stengtis kuo labiau atsisakyti nereikalingų elementų. Svetainės esmė – sukurti kuo aiškesnę navigaciją lankytojui. Pigi svetainė dažniausiai dėl apribotų finansinių kaštų to neturi.

2. Minimalus arba visai „neskanus“ dizainas

Kaip jau buvo minėta, svetainėje estetika dabar lemia labai daug. Taigi, internetinės svetainės kūrime verta dalį pinigų atidėti vadinamiesiems WEB dizaineriams. Turėdami atitinkamų žinių, jie supranta, kaip reikia išdėlioti elementus svetainėje, kokia tvarka yra lengviausiai matoma paprastam lankytojui. Geri dizaineriai netgi išmano tokį dalyką kaip spalvų psichologija, todėl pagal svetainės koncepciją gali parinkti labiausiai tą projektą atitinkantį koloritą. Suprantama, kad nebrangūs svetainių sprendimai neapima įspūdingų grafinių elementų, animacijos, svetainės apipavidalinimo. O tiems, kam visgi rūpi akivaizdi tinklalapių estetika, pigi svetainė – toli gražu nėra sutaupyti leisianti išeitis.