Kaip išrinkti sužadėtuvių žiedą?

Sužadėtuvės laikomos tokiu gyvenimo etapu, kuriuo laukiama bendro gyvenimo kartu. Nors po truputį sužadėtuvės tampa atgyvena, bet žmonės norėdami sutvirtinti savo santykius, neretai žengia šį žingsnį. Sužadėtuvių simbolika yra laikomas žiedas, kuris esmė: nesvarbu iš ko yra pagamintas, bet svarbu tai, kokią žinutę neša. 

Svarbu išsiaiškinti, kas patinka sužadėtiniui

Šiuolaikinėje visuomenėje pirštis gali nebūtinai vyras. Vienos poros laužo stereotipus, kitus vadovaujasi tradicijomis, tačiau rezultatas išlieka tas pats. Norint pasipiršti jai (jam) reikia tiksliai žinoti, kas galėtų labiausiai nustebinti antrąją pusę. Sidabriniai žiedai yra laikomi vieni iš populiariausių sužadėtuvių žiedų. Jie būna įvairiausių stilių: nuo minimalistinių iki prabangių. Taip pat jie yra lengvai graviruojami.

Jeigu nusprendėte, kad jūsų sužadėtuvių simbolis bus ne žiedas, o kitas daiktas, pavyzdžiui: pakabukas, apyrankė ar pan., tuomet svarbu atrasti tai, kas turi reikšmę jums abiems.

Atkreipkite dėmesį į biudžetą

Labai svarbu yra nusistatyti savo biudžetą ypač tada, jeigu nusprendėte pirkti žiedą. Iš juvelyrikos pardavėjų galite išgirsti, kad žiedo kaina simbolizuoja jūsų meilės dydį, tačiau neužkibkite už šio pardaviminio kabliuko!

Jeigu jums abiems yra svarbios tradicijos, galbūt pavyktų gauti sužadėtuvių žiedą, kurį nešiojo močiutė. Tai parodys, jog jums svarbu, kad jūsų išrinktas žmogus nešioja istorine relikviją. Na, o jei nusprendėte, kad norite pirkti sužadėtuvių žiedą, tuomet atkreipkite dėmesį iš kokio metalo jis yra pagamintas. Iš įdomesnių žiedų variantų renkamasi platiną, nes šis metalas nekelia jokių alerginių reakcijų bei yra įvairiausių spalvų. Taip pat platina yra itin patvarus metalas, todėl garantuoja ilgaamžiškumą.

Žinoma, galite rinktis ir nebūtinai iš metalo pagamintą žiedą. Galbūt jūs abu vertinate baltų tradicijas arba jums yra svarbus ryšys su gamta. Šiuo atveju žiedas gali būti pagamintas iš patvaraus medžio ir padengtas laku, kad greitai nesusidėvėtų.

Kaip nesuklysti žiedo dydžio?

Jeigu nutiko taip, kad nežinote išrinkto žmogaus žiedo dydžio, tuomet geriau pirkite didesnį nei mažesnį žiedą. Didesnį žiedą yra žymiai lengviau sumažinti, nei mažą padidinti. Aišku, keičiant žiedo dydį galima pažeisti jo paties struktūrą, todėl jis bus jau ne visiškai lygus. Perdaryti visą žiedą, kainuos ganėtinai daug, todėl geriau iš karto sužinoti antros pusės piršto dydį.
Tam, kad nereikėtų išsiduoti apie rengiamas piršlybas, galite paieškoti tarp papuošalų ir paieškoti juose žiedų (jeigu išrinktasis tokius dėvi). Taip pat galite paklausti artimųjų, galbūt jie žinos šį faktą. 

Dominuojantis dydis yra 7, bet viskas priklauso nuo pirštų ilgumo ir jų apimties, todėl aklai rinktis rekomenduojama dydį – nereikėtų. Žiedo dydžiui skirkite nemažai savo laiko, kad vėliau nereikėtų deformuoti taip ilgai ieškoto! Juk svarbiausia, kad liktų patenkintas jūsų žmogus!