Kokia interneto naršyklė geriausia

Kokia interneto naršyklė geriausia?

Interneto saugumas ir privatumas yra viena iš svarbiausių IT srities temų 2020 m., jos yra tokios svarbios ir šiandien. Elektroninių nusikaltimų, duomenų vagysčių ir šnipinėjimo atvejų nuolat daugėja, todėl reikia vis daugiau apsaugos priemonių. Atsižvelgdami į tai, kad naršyklė yra nepamainomas įrankis naršant internete, nusprendėme peržiūrėti ir pateikti, ar geriau naudoti Google Chrome, ar Firefox. Tolimesnius veiksmus dėl saugumo turėsite priimti patys, tačiau pliusus ir minusus surašėme ir tikimės, jog tai tikrai leis jums išsirinkti norimą naršyklę, kad ji atitiktų reikalavimus.

Vartotojai gali rinktis iš daugybės populiarių ir mažai žinomų interneto naršyklių

Vartotojai gali rinktis iš daugybės populiarių ir mažai žinomų interneto naršyklių, kurios, kaip tikimasi, pagerins naršymo kokybę, užtikrins privatumą, suteiks personalizuotus paieškos rezultatus ir daug kitų naudingų funkcijų. Tačiau renkantis interneto naršyklę 2021 m., saugumas yra pati svarbiausia savybė, į kurią reikėtų atkreipti dėmesį, juolab kad žinomos svetainės, tokios kaip Facebook, Quora ir Mariott, dažnai kenčia nuo kibernetinių nusikaltimų. Jeigu ieškote naujos priemonės saugiam naršymui internete, atidžiai peržiūrėkite žemiau pateiktą sąrašą, kuris jums padės išsirinkti patikimiausią 2021 metų naršyklę.

Google Chrome užtikrina aukštą saugumo lygį, tačiau kelia dvejonių dėl vartotojų privatumo

„Google Chrome“ buvo paleista 2008 m. ir greitai tapo populiariausiu naršymo įrankiu šiais laikais. Remiantis naujausia statistika, 2019 m. rugsėjį šios „Chrome“ naršyklės rinkos dalis sudarė apie 70%, palyginti su 62,4% 2018 m. Nėra jokių abejonių, kad funkcionalumas ir saugumas padarė „Google Chrome“ sėkmingą. Be to, šioje naršymo programėlėje taip pat pristatoma daug atnaujinimų, pavyzdžiui, naujų spalvų palečių, nematomų priedų ir pasirinkimų. Naršyklė taip pat turi “Incognito” būseną, kurie leidžia naršyti internete apsaugant savo privatumą. Vis dėlto kompanijos Google gebėjimas sekti kiekvieną vartotojų žingsnį kelia nerimą. Tad nepaisant to, kad Chrome laikoma viena saugiausių naršyklių, vartotojų duomenų rinkimas yra didžiausias jos trūkumas.

„Chrome“ užtikrina naudotojus, kad programa gali būti laikoma saugiausiu naršymo įrankiu dėl šių funkcijų:

  • Saugaus naršymo parinktis primins apie galimus pavojus ir infekcijas atidarant potencialiai pavojingus puslapius;
  • Filtruoti priedus, apsaugančius kompiuterį nuo automatinių virusų įrašų;
  • Automatinis atnaujinimas, leidžiantis automatiškai išsaugoti visus atnaujinimus ir išspręsti saugos problemas;
  • Lengvai tvarkykite sparčiuosius klavišus ir gaukite atsakymus tiesiai per naršyklės nuorodų juostą;
  • Unikalus slaptažodis bus automatiškai sugeneruotas ir išsaugotas naršyklėje.

Firefox Quantum siūlo saugesnį naršymą nei anksčiau

„Mozilla Firefox“ yra vienas didžiausių „Chrome“ konkurentų. 2017 m. lapkritį bendrovė išleido naują naršyklės „Quantum“ versiją ir išlaikė tą pačią versiją 2018 m. Tikimasi, kad naujoji „Firefox“ versija, pavadinta „Firefox Quantum“, užtikrins didesnį saugumą ir privatumą naršant internete. Naujoji Firefox taip pat panaikino buvusias saugumo spragas, kurios leido kibernetiniams nusikaltėliams surengti atakas. Kitas naršyklės privatumas – užtikrinti maksimalų privatumą prisijungiant prie Tor anonimiškumą garantuojančio tinklo. Tačiau norėdami pasinaudoti šia galimybe, turėsite įdiegti Tor įskiepį.

Naudodami šią naršyklę jūs:

  • Būsite apsaugoti nuo įsilaužėlių ir bandymų užgrobti jūsų interneto naršyklę,
  • Neleiskite svetainėms rinkti informacijos apie jus ir jūsų naršymo įpročius
  • Galėsite sukonfigūruoti savo naršyklės nustatymus, kad nustatytumėte tinkamą saugos ir privatumo lygį
  • Galėsite naudotis sistema, kuri teikia reklamas pagal vartotojo pageidavimus
  • Turėsite prieigą prie parinkčių, kurios neleidžia jums stebėti veiklos.
  • Jei jūsų el. pašto adresas yra susijęs su kibernetine nusikalstama veikla, gausite įspėjimą.