Ką būtina įvertinti keliaujant su mažamečiais?

Ruošiantis keliauti automobiliu mažamečių vaikų tėveliams itin svarbu pasirūpinti, kad kėdutė, kurioje sėdės jų vaikas, atitiktų visus saugumo reikalavimus ir būtų praktiška naudoti. Surasti tokią kėdutę nėra itin sunku, nes vis daugiau vaikiškų auto kėdučių gamintojų stengiasi sukurti daugiafunkcines kėdutes. Auto kėdutės iš autoviskas.lt sukurtos įrengiant naujausias funkcijas, suteikiančias maksimalią apsaugą nelaimės atveju. Dėl praktiškos priežiūros kone kasdien naudojamas pirkinys tampa patogus ne tik kėdutėje sėdinčiam vaikui, bet ir tėveliams. 

Įmontuotos oro pagalvės

Net mažiausias sutrenkimas vaikams gali būti pavojingas, todėl oro pagalvės būtinos ne tik priekyje sėdintiems automobilio keleiviams, bet ir vaikiškoje auto kėdutėje keliaujantiems mažamečiams. Specialus šioje technologijoje įmontuotas akselerometras užtikrina, kad funkcija veiktų tik tada, kada jos iš tiesų reikia – nutikus rimtiems eismo įvykiams, o ne staigiau sustabdžius automobilį. Įmontuotos oro pagalvės turi maksimaliai sumažinti mažamečio kaklo, stuburo ar kitų jautrių vietų apkrovą, todėl yra pritvirtintos penkių taškų diržų antpečiuose ir padeda išvengti rimtų traumų susitrenkus įvairias kūno vietas.

Kad vaikas kėdutės neperaugtų

Vaikai sparčiai auga, o atitinkamai ir išlaidos, skirtos jų priežiūrai. Renkantis vaikišką auto kėdutę svarbu atkreipti dėmesį, kad galvos atlošas reguliuotųsi kartu su diržais. Ši funkcija užtikrina, kad vaikui paaugus įsigytos kėdutės nereikės keisti nauja. Dar vienas elementas – specialus įdėklas kūdikiams – apgaubs ir apsaugos mažylį net ir kai kėdutė yra šiek tiek didesnė. Vaikui paaugus tokį įdėklą galima lengvai išimti.

Patogi priežiūra

Įsigyjant vaikišką auto kėdutę vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad vaikas jos apmušalą gali lengvai ištepti įvairiu maistu bei gėrimais. Deja, panaikinti tokias dėmes nuo paviršiaus yra kiek sudėtingiau. Norėdami išlaikyti švarų kėdutės paviršių, gamintojai siuva nuimamus apmušalus, tad vaikų tėveliai be didelių sunkumų prireikus gali juos išskalbti. 

Kad automobilio salonas būtų švaresnis

Net jei ir automobilyje nėra mažamečių vaikų, jo saloną itin lengva ištepti. O juk nėra vairuotojo, kuris savo vairuojamos transporto priemonės nenorėtų palaikyti kuo švaresnės. Automobilyje dažnai valgome, geriame, jį naudojame kone kasdien, o tai reiškia, kad ant automobilio kiliminės dangos nusėda daugybė nešvarumų. Ypatingai šiuo šaltuoju sezonu norint palaikyti švarą automobilyje iškyla sunkumų – iš lauko į automobilių vidų atnešamas sniegas ištirpsta ir purvo sluoksniu padengia automobilio dangą. Tokioje situacijoje tik kokybiški automobilių kilimėliai užtikrina, kad ištirpęs purvinas sniegas nesuteptų automobilio vidaus, o automobilio kėbulą ardantis drėgmės poveikis būtų mažesnis. Platų automobilių kilimėlių pasirinkimą galima rasti paspaudus šią nuorodą https://autoviskas.lt/auto-aksesuarai-2/autokilimeliai/salono-kilimeliai

Automobilio kilimėlio tipą atitinkamai patariama rinktis pagal sezoną – kai drėgmės lauke mažiau labiau tinka tekstilinis. Visgi dabartiniam sezonui, kai lauke daugiau drėgmės, patariama įsigyti guminį automobilio kilimėlį. Iš lauko į vidų patekusi drėgmė neįsigers į jo paviršių, o ir valymas tokio kilimėlio gerokai paprastesnis. Tiesa, guminiai kilimėliai pateisina visus vairuotojų lūkesčius ne tik dėl medžiagos, bet ir dėl neslidaus dugno ir kiek į viršų pakeltų kilimėlio kraštų, kurie neleidžia vandeniui nutekėti ant automobilio kiliminės dangos.