7 priežastys, kodėl verta pasirinkti WPC kompozitines terasines lentas

Tinkamai sutvarkyta namų poilsio zona (terasa, balkonas ir kt.) – tai vieta, kur galime maloniai praleisti laiką ir atsipalaiduoti. Mūsų komfortui daro įtaką daugelis veiksnių, įskaitant baldus, mus supančius augalus ir įvairius aksesuarus. Tvarkant savo namų oazę verta siekti praktiškų ir jau pasiteisinusių sprendimų – terasos statybai reikia kruopščiai parinkti medžiagas, jei norime ja naudotis ir džiaugtis ilgus metus.

Šiame straipsnyje pateiksime net septynis privalumus, kodėl verta rinktis WPC terasines lentas.

1. Kompozitinių lentų ilgaamžiškumas, stiprumas ir atsparumas aplinkos veiksniams

WPC lenta yra atspari trinčiai ir išorinėms mechaninėms jėgoms. Ji atspari besikeičiančioms oro sąlygoms, puvimui, grybų ir vabzdžių keliamoms problemoms. Kompozitinių plokščių ilgaamžiškumas ir atsparumas ypač svarbus Lietuvai būdingoms orų sąlygomis, kur temperatūros svyravimai vasarą ir žiemą yra dideli, o sniegas ir krituliai ištisus metus yra gana dažnas reiškinys.

2. Universalus kompozitinių plokščių panaudojimas

Kompozitinės plokštės yra medžiaga, kurią, be kita ko, galima sėkmingai naudoti terasose, balkonuose ir viešose vietose, pvz., aplink baiseną.

Kompozitines plokštes rekomenduojama naudoti kaip grindų pagrindą prie vandens. Kompozitinės plokštės yra ypač atsparios ir nesugeria vandens bei apskritai drėgmės, todėl grybelių atsiradimo rizika, dėl kurios medžiaga sunaikinama.

3. Naudojimo saugumas

Kompozitinių plokščių paviršiuje dažniausiai yra grioveliai, kurie suteikia gaminiui originalią tekstūrą ir užtikrina neslystantį paviršių. Kompozitinis paviršius puikiai tiks namams, kuriuose gyvena vaikai ar pagyvenę žmonės, nes leidžia judėti net ant šlapios dangos. Kompozitinės lentos nesideformuoja ir nesisluoksniuoja. Jos išlaiko savo pradinę formą visą jų naudojimo laiką. WPC kompozitinės lentos turi visus reikiamus patvirtinimus, sertifikatus ir yra išlaikiusios testus.

4. Ilgalaikė kokybės garantija kompozitinėms lentų sistemoms

Priklausomai nuo kompozitinės lentos modelio, kokybės garantija dėl puvimo, grybelių, kitų bakterijų bei vabzdžių daromos žalos svyruoja nuo 10 iki 25 metų. 

5. Aukšta estetinė vertė

Kompozitinė lenta puikiai imituoja tikrą medieną.

Sodrios spalvos ir įmantrus kompozicinės plokštės dizainas atitinka visų žmonių skonius. Platus gaminių asortimentas rinkoje siūlo įvairius profilių struktūros ir apdailos variantus – lygius, šlifuotus ir išskirtinai patvarius bei ryškių spalvų variantus. Natūralaus įkvėpimo mėgėjai tikrai įvertins šiltesnius atspalvius, primenančius tikrą medieną, pavyzdžiui, smėlio spalvas arba tamsius ir šviesiai rudus atspalvius. Jei jums artimesnis minimalistinis modernus ar skandinaviškas stilius, pasiūloje yra šaltesnių spalvų kompozitinės plokštės – šviesiai ruda ir grafitinė.

6. Lengva ir nematoma surinkimo sistema

Terasos su kompozitinėmis lentomis statyba yra greita ir efektyvi. Nematomas kompozitinių lentų montavimas įmanomas dėl paslėptų montavimo detalių, kurios daro lentas patrauklesnes ir elegantiškesnes.

7. Nereikalauja priežiūros

Terasoms, kurių grindys yra sudėtos naudojant WPC kompozitines lentas, nereikia nuolatinės priežiūros. Mes turime galvoje: nuolatinio lentų paviršiaus dengimo apsauginėmis alyvomis ar kitais apsauginiais preparatais, tokiais kaip impregnantai ir pan. Tokiu būdu jūs galite sutaupyti laiko ir pinigų. Tokių terasų priežiūra yra labai lengva: terasos paviršių priežiūra susideda iš lentų plovimo, pvz., naudojant aukšto slėgio plovimo įrenginį, ir jų tarpų valymo nuo nešvarumų (pvz., išdžiūvusių lapų ir prisikaupusio purvo).