Kodėl svarbu atkreipti dėmesį į ekologiškų produktų ženklinimą?

Kodėl svarbu atkreipti dėmesį į ekologiškų produktų ženklinimą?

Norite išlikti sveiki, žvalūs bei energingi? Tokiu atveju turite ypač atsakingai rūpintis savimi, o tinkama mityba – vienas iš būdų tai padaryti. Visgi, sveika mityba – ypač plati tema, kuria kalbant, svarbu aptarti įvairius aspektus. Ne išimtis yra iš ekologiški maisto produktai. Šiandien jų pasirinkimas yra kaip niekada didelis: galime įsigyti ekologiško pieno bei jo gaminių; ekologiškų sulčių, ekologiškų skanėstų, ekologiškos mėsos, ekologiškų vaisių bei daržovių. Ekologiški produktai yra ženklinami specialiais ženklais ir, kiekvienam iš mūsų yra svarbu atkreipti dėmesį į jų ženklinimą. Kodėl?

Vienas dalykų, kurį turite ypač atsakingai patikrinti, prieš rinkdamiesi ekologiškus produktus, yra tai, ar sudėtyje nėra genetiškai modifikuotų produktų? Jie yra draustini, jų negali būti ekologiškų gaminių sudėtyje. 

Taigi, kaip matyti, ekologiškų produktų ženklinimas yra labai svarbus procesas ir rinkdamiesi tokio pobūdžio gaminius, turime atkreipti dėmesį į tam tikrus akcentus.

Priėję prie ekologiškų produktų lentynos, galite pastebėti, kad ant kai kurių produktų yra nupieštas žalias lapelis. Ar, kada susimąstėte, ką jis reiškia? Atminkite, kad tokiu lapeliu pažymėti maisto produktai reiškia, kad juos gaminant, net 95 proc. žaliavų buvo gautos iš sertifikuotų tiekėjų. 

Taip pat svarbu atminti, kad ant ekologiškų maisto produktų pakuočių, neretai galima išvysti įvairius vidinės kontrolės ženklus, kurie nebūna pripažinti tarptautiniu mastu. Tad, jei išvydote maisto produktus, ant kurių pakuočių – būtent tokie, vidinės kontrolės ženklai, būtinai turėtumėte pasidomėti, kokia jų reikšmė, ką jie reiškia. 

Na, o pabaigai, belieka tik priminti, kad rinktis ekologiškus produktus iš tiesų yra verta, kadangi jie sveikesni bei palankesni mūsų sveikatai – juose daugiau naudingų maistinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų.Daugiau apie ekologiją bei ekologiškus produktus, galite sužinoti https://darzininkyste.lt/category/ekologija/.