Žaliuzės, užuolaidos, roletai ar romanetės – ką pasirinkti?

Langų apipavidalinimo galimybės leidžia įrengti patalpų interjerą individualiai pagal kiekvieno žmogaus poreikius ir skonį, tačiau renkantis žaliuzes ar roletus langams reikėtų vadovautis ne tik išvaizda, bet ir praktiniais sumetimais. Privačių asmenų interjeruose naudojame kitokius sprendimus nei komerciniuose, kuriuose, skirtingai nei buitiniuose interjeruose, orientuojamės į profesionalų dizainą, keliantį rangovų ir užsakovų susižavėjimą.

Roletai ir žaliuzės yra sprendimas, kurį naudoja tiek privatūs vartotojai, tiek paslaugų ir komercinių įmonių savininkai, tiek viešuosiuose objektuose. Modernūs dizainai ir praktiniai sumetimai, leidžiantys apipavidalinti visų tipų langus, sukuria beveik neribotas galimybes bet kam.

Kaip išsirinkti?

Renkantis žaliuzes bei roletus langams vadovaujamės kambario išdėstymo stiliumi, jame dominuojančiomis spalvomis, paskirtimi ir langų orientacija (ar langai į šiaurę, į rytus, į pietus ar į vakarus).

Be to, skiriasi ir žaliuzių bei roletų funkcionalumas. Vienos yra skirtos labiau dekorui, kitos – riboti saulės šviesos patekimą į patalpas, trečios – suteikia visa tai ir dar daugiau, gali apsaugoti kambario temperatūrą karštą vasaros dieną. 

Vasaros mėnesiais apgalvotai parinktos žaliuzės ar roletai gali gerokai sumažinti patalpos šildymą. Toks sprendimas puikiai tiks tiek butuose, tiek mokyklose, sveikatos priežiūros įstaigose, ofisuose  ir viešbučiuose. Roletų pasirinkimą galite pamatyti čia: https://roleta.lt/roletai/.

Klasikinės medžiaginės žaliuzės leidžia kontroliuoti į patalpą patenkančios saulės šviesos kiekį ir apsaugoti nuo pro šalį einančių žmonių akių, kitaip tariant, gauti privatumo. Galite rinktis iš begalės skirtingų dizainų, todėl nesijaudinkite – bet kuriam kambariui rasite tinkamą variantą. 

Itin madingi ir praktiški yra roletai diena-naktis. Tai protingas sprendimas žmonėms, vertinantiems paprastus, patogius, estetiškus būdus madingai ir skoningai formuoti interjerą. Roletai langams dieną ir naktį suteikia reikiamą šviesos kiekį dieną ir privatumą sutemus. Jie nesustabdo saulės spindulių ir jų skleidžiamos šilumos, skirtingai nei aliuminio roletai, tačiau suteikia šešėlį ir nepriekaištingą langų išvaizdą. Galimybė rinktis iš daugybės spalvų variantų leidžia susikurti interjerą pagal savo skonį. Naudinga žinoti, kad pasirinkę šviesių atspalvių žaliuzes optiškai apšviečiame interjerą, net ir nediduką kambarį.

Klasikos ir modernumo derinimas

Interjeruose puikiai atrodo romėniškų užuolaidų, suteikiančių langams skaidrumą ir subtilumą, ir romanečių, patogių dėl jų funkcionalumo, derinys. Skoningos romėniškos užuolaidos dėl galimybės pasirinkti spalvas ir raštus, atitinkančias jūsų skonį, puikiai tinka net ir įmantriausios ir unikalios patalpos stiliui, suteikdamos jam klasės ir elegancijos. Užuolaidos kaina palyginti nėra didelė, tačiau jos indėlis į bendrą kambarių vaizdą yra nepamatuojamas. 

Romanetės tinka tiek moderniame, minimalistiniame ar idiliško Provanso interjere, tiek tradicinio stiliaus kambariuose. Jos idealiai dera tokiuose kambariuose kaip virtuvė, svetainė, vonia ar vaikų kambariai. Dažniausiai romanetės yra pasirenkamos privačiuose namuose. 

O kaip dėl žaliuzių? Ar tokia langų puošybos forma vis dar madinga?

Moderinio žaliuzės – puikus pasirinkimas

Daugelį metų žinomos aliuminio žaliuzės – praktiškas sprendimas dėl apsaugos nuo saulės spindulių. Šiuo metu rinkoje galimos žaliuzės yra įvairių versijų (įskaitant elektroniniu būdu valdomas), todėl kiekvienas vartotojas gali pasirinkti sau tinkamas. Jos puikiai atrodys ofise ar darbo kambaryje namie.

Medinės žaliuzės suteikia elegancijos ir puikiai dera su tradiciniais kambariais. Jos puikiai atrodo, ypač ant terasos ir balkono langų. Dažniausiai jos pasirenkamos tokiose erdvėse kaip svetainė ar miegamasis. Jos bus funkcionalesnės ten, kur langai yra nukreipti į vakarus.