Motinystės mokykla

Motinystės mokykla – dar pakankamai jaunas reiškinys mūsų šalyje. Tačiau motinystės mokyklos nauda neabejotinai yra labai didelė. Taigi, aptarkime svarbiausius šio pasirinkimo privalumus.


Visų pirma, svarbu akcentuoti, kad nėštumas bei gimdymas yra vienas svarbiausių įvykių ne tik moters, bet ir visos šeimos gyvenime. Tad, siekiant, kad gimdymo baigtis būtų kuo palankesnė, reikia akcentuoti, kad tiek moteris, tiek jos artima aplinka turėtų žinių, kaip tinkamai elgtis viso nėštumo metu. Tačiau ir tai – dar ne viskas: žinios, kurios yra gaunamos motinystės mokykloje, užtikrina ir lengvesnius adaptacinius procesus po kūdikio gimimo. Taip pat aptariami ir ypatumai, kuriais pasižymi ankstyva motinystė ar vėlyva motinystė.


Ne paslaptis, kad būtent nėštumo laikotarpiu formuojasi jau ne tik pats vaisius, bet ir jo ateitis – tam įtakos labai daug turi motinos fiziologinės ypatybės. Tam tikri reiškiniai, jei jie bus patirti nėštumo metu, gali padaryti didelę žalą tiek vaisiui, tiek jo ateičiai. Tad motinystės mokykla kalba ir apie veiksnius, kurių ypač svarbu vengti nėštumo laikotarpiu.


Dar vienas svarbus akcentas, apie kurį taip pat kalbama motinystės mokykloje, yra anatominis kūno pažinimas. Paskaitų metu, moterys yra mokomos pažinti bei jausti savo kūną, atpalaiduoti tam tikrus jo raumenis, taip pat mokomasi ir kūno mechanikos. Gautos žinios bei įgūdžiai padeda išlaikyti geresnę savijautą viso nėštumo metu, o taip pat – sumažina gimdymo skausmų tikimybę.


Sakoma, kad motinystės kelias tęsiasi visą likusį gyvenimą. Ir kiekviena diena būna kupina įvairiausių spalvų. Belieka tik pridurti, kad būtent motinystės metu įgytos žinios leidžia geriau suprasti kūdikių, vaikų psichologiją, o tai užtikrina sklandesnę priežiūrą bei leidžia džiaugtis sklandesniu bendravimu.

Dar daugiau naudingos informacijos būsimoms bei esamoms mamoms https://mamaiirvaikui.lt/.