Elektriniai paspirtukai vaikams. Ką reikia žinoti prieš įsigyjant?

Per pastaruosius metus elektriniai paspirtukai tapo išties didžiulis bumas. Toks didžiulis susidomėjimas jais atsirado vien dėl to, nes tai yra puiki ekologiška priemonė, kuri padeda patekti gana greitai į norimą vietą. Tiesa, prieš įsigyjant šią transporto priemonę vertėtų išsiaiškinti tam tikrus niuansus ir taisykles, kurių reikia laikytis norint tvarkingai važinėtis su paspirtuku. Tai ypatingai svarbu tada, kai norite jį nupirkti savo vaikams.

Į kokius klausimus sau reikėtų atsakyti, ar vaikui reikalingas paspirtukus?

Norint išrinkti tinkamą paspirtuką savo vaikui, pirmiausiai reikėtų atsižvelgti į jo gyvenimo būdą ir poreikius. Sau pagalvokite ir atsakykite į šiuos kelis klausimus:

  • Ar jūsų vaikas paspirtuką naudos kiekvieną dieną?
  • Kaip toli jūsų vaikui reikėtų su juo nuvažiuoti?
  • Kokios būklės bus kelias, kuriuo vaikas galimai gali važiuoti?
  • Ar norint greitai įlipti į viešąjį transportą vaikui reikės jį sulankstyti ar išlankstyti?

Taip pat labai svarbu, kad elektrinis paspirtukas būtų pritaikytas pagal jūsų vaiko ūgį ir amžių. Žinoma, kad yra labai svarbi jo kokybė, tačiau galbūt jam visų išmanių funkcijų, kurių galima rasti elektriniame paspirtuke tiesiog nereikia? https://www.aleina.lt/ patars jums apie labiausiai tinkamus elektrinius paspirtukus jūsų vaikui bei padės išsirinkti patį geriausią!

Kokių kelio eismo taisyklių reikia laikytis važiuojant elektriniu paspirtuku?

Prieš nuperkant vaikui paspirtuką, reikėtų jam išaiškinti, kad reikės laikytis tam tikrų eismo taisyklių, nes vis dėlto tai yra transporto priemonė. Taip pat turite įsidėmėti, jog elektriniai paspirtukai turi atitikti 2019 metais išleistą įstatymą, o naudojimo apribojimai gali turėti didžiulės įtakos jūsų pasirinkimui.

Tai kokios gi tos taikomos eismo taisyklės:

  1. Tam parengtose zonose jūsų vaikas turėtų važiuoti tik dviračių taku (tiesa, jeigu dviračių tako niekur nėra, eismas leidžiamas keliu, kuriame didžiausias leistinas automobilių greitis siekia 50 km/h) (vėlgi viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo, ar leisite vaikui važiuoti keliu, kuriame juda ir automobiliai). 
  2. Eismas pėsčiųjų zonose yra leidžiamas, tačiau šis apribojamas iki 6 km/h, o pačiais šaligatviais važiuoti draudžiama. Taip pat atkreipkite dėmesį ir į tai, kad naudotojas turi būti ne jaunesnis kaip 12 metų bei šis negali važiuoti greičiau kaip 25 km/h greičiu!

Kokiais kriterijais yra skirstomi elektriniai paspirtukai?

Kiekviena transporto priemonė turi savo kvalifikaciją, todėl elektriniai paspirtukai tikrai nėra išimtis. Tam, kad galėtumėte išrinkti tinkamą ir kokybišką savo vaikui, reikėtų atsižvelgti į jo sulankstymo ir išlankstymo mechanizmą bei gaminio svorį, kad šis nebūtų per sunkus vaikui. 

Viskas labai priklauso nuo situacijos į kurią paklius jūsų vaikas: jeigu mokykloje turės vietą ar nebus tam tikrų sandėliavimo apribojimų, tuomet galite pasirinkti išties bet kurį modelį. Tačiau, jeigu paspirtuką reikės laikyti spintelėje arba rasti kokią kompaktišką jam vietą, tuomet šis kriterijus tampa labai svarbus. Tokiu atžvilgiu vertėtų išskirti du dalykus: sulankstymo ir išlankstymo greitis bei sulankstyto paspirtuko dydį.
Taip pat tam tikrais atvejais reikėtų atkreipti dėmesį ir į pačio paspirtuko svorį:

  • Aktualu tiems, kurie turi naudotis viešuoju transportu. Keliaudami autobusu jūsų vaikas turės nešiotis savo transporto priemonę kartu su savimi
  • Aktualu tiems, kurie turės lipti laiptais.

Dažniausiai paspirtuko svorį reikia rinkti pagal paties vaiko, tačiau labiausiai dominuojantys yra tie, kurie sveria 6 – 7 kilogramus.