KĄ REIKĖTŲ TURĖTI OMENYJE PRIEŠ ĮRENGIANT LAUKO PIRTĮ?

Jeigu prie namų turite laisvos vietos sode ar kieme, tai kuo puikiausiai joje galite įsirengti lauko pirtį. Kadangi šios paskirties pirtys yra gana skirtingų formų ir dydžių, pirmiausiai turite nuspręsti, koki pirtelė jums bus pati tinkamiausia. Jei ten maudysis tik šeimos nariai, ji gali būti mažesnė, jei pakviesite šonus pasivanoti ir draugus, tada pravers didesnio ploto statinys.

Nuo ko priklauso pirties ilgaamžiškumas?

Pirties patvarumas ir ilgaamžiškumas tiesiogiai priklauso nuo medžiagos, iš kurios ji bus statoma. Nors didelė dalis pirčių yra medinės, tačiau jų statybai naudojama skirtingų rūšių mediena. Pačios populiariausios yra kedro, eglės ir pušies medžio lentos. Nuo medžio kokybės tiesiogiai priklauso pačios pirties patvarumas ir ilgaamžiškumas. Tiesa, kartais lauko pirtys būna statomos iš specialios plėvelės, tačiau jos tikrai negalės ilgai tarnauti ir nebus efektyvios.

Kokios turi būti pirties durys?

Įprastai pirčių durys būna pagamintos arba iš medžio, arba iš stiklo. Renkantis stiklines duris, būtina prisiminti, jog jos turi būti ne paprasto, o grūdinto stiklo. Be to, norint išvengti traumų, pirties durų rankena turi būti pagaminta iš medžio, nes metalinė rankena tokios paskirties patalpose nėra tinkama dėl to, kad metalas labai greitai įkaista karštoje aplinkoje. Aišku, pirties durys turi atsidaryti tik išorės pusėn ir neturėti jokių užraktų, kad būtų išvengta spynos užsikirtimo ir dėl to galimų nemalonumų, kai kyla pavojus sveikatai.

Kas dar yra svarbu įrengiant lauko pirtį?

Pirtyje neįmanoma išsiversti be atitinkamų laidų, šviestuvų. Todėl, kai renkatės laidus lauko pirčiai, atsiminkite, jog jie būtų silikoniniai, padengti specialiu, drėgmės nebijančiu apvalkalu. Kaip teigia elektrikai, šie laidai turėtų atlaikyti karštį, siekiantį iki 180 laipsnių Celsijaus. Be to, visi lauko pirtyje naudojami elektros prietaisai turėtų būti įžeminti. Šioje patalpoje negali būti nei rozečių, nei elektros jungiklių. O pirtyje gali būti naudojami tik tie šviestuvai, kurie specialiai yra pritaikyti pirčiai, todėl yra atsparūs karščiui ir hermetiški nuo aplinkos poveikio. Jei sumanėte įsirengti namuose lauko pirtį, jums padės internetinė įmonė Pirčių Pasaulis, kuri teikia šią paslaugą.