Kuo skiriasi marketingas nuo rinkodaros?

Šiandieniame pasaulyje kone kasdien galime išgirsti tokias sąvokas, kaip marketingas ir rinkodara. Tačiau svarbu akcentuoti, kad daugelis žmonių daro labai didelę klaidą ir galvoja, kad tai – vienas ir tas pats. Svarbu pasakyti, kad tai yra du visiškai skirtingi dalykai ir jau netrukus suprasite, kuo jie skiriasi.


Taigi, tam, kad suprastume, kuo vienas nuo kito skiriasi šie du dalykai, turime žinoti pačią svarbiausią informaciją apie juos. Taigi, pirmiausia sužinokime daugiau apie marketingą. Taigi, pirmiausia svarbu pasakyti, kad marketingas yra specifinė veikla kuri yra rinkodaros dalis. Taigi, ši dalis apima tik tam tikrus, konkrečius veiksmus bei procesus, pavyzdžiui, reklamą, viešuosius ryšius ar pardavimus.


Na, o štai, atsakant į klasuimą, kas yra rinkodarą, situaiciją keičiasi iš esės ir čia mes matome, kad rinkodara yra kur kas platesnė sąvoka ir ji apima gerokai daugiau įvairių veiksmų bei procesų, kurie yra susiję su produktų ar paslaugų pardavimų.


Taigi, apibendrinant belieka tik pridurti, kad rinkodara nuo marketingo skiriasi tuo, kad rinkodara yra plati sritis, o marketingas – tik tam tikra jo dalis
Taigi, jei norite pasiekti pačių geriausių rezultatų savo veikloje, tai turite nepainioti šių sąvokų bei suprasti skirtumus tarp jų.


Na, o tuo atveju, jei vykdote kokią nors veiklą ar turite didelį verslą, tai yra labai svarbu ne tik tai, kad jūsų įmonėje būtų plėtojama rinkodara bei marketingas, bet ir tai, kad šiomis sritimis rūpintųsi tik savo darbą puikiai išmanantys profesionalai, tik tuomet bus užtikrinti patys geriausi rezultatai.


Na, ir, žinoma, taip pat svarbu priminti, jog šios dvi sritys yra neatsiejamos nuo naujovių, tad labai svarbu jomis domėtis. Daugiau informacijos galite rasti