CV patarimai

Kaip pasirašyti tinkamą CV?

Kiekvienas žmogus gyvenime yra priverstas (turi) dirbti. Vieni mažiau, kiti daugiau, vieni pasirenka dirbti vieną darbą visą gyvenimą, o kiti juos keičia daug dažniau. Bet kuriuo atveju, darbo keitimas ir jo paieškos yra ne visada malonus, tačiau būtinas procesas, o kad jis vyktų kuo sklandžiau, tuo pasirūpinti turi pats žmogus.

Kaip pasirašyti tinkamą CV?

CV patarimai praverstų kiekvienam, besiruošiančiam ieškoti arba besiieškančiam darbo. Pasirašyti tinkamą CV užtrunka nemažai laiko, o darbas reikalauja kruopštumo ir susikaupimo. Kad ir į kokią darbo vietą yra pretenduojama, ar kad ir kokią poziciją, tai fakto nekeičia, kad gyvenimo aprašymas turi būti išdėstytas nuosekliai.

CV patarimai

  1. Pirmasis patarimas – reikia rašyti taisyklinga lietuvių (ar kita) kalba. Labai dažnai galima pastebėti, kad darbdaviai ieško žmogaus, išmanančio ir kitas kalbas, todėl rašant CV lietuviškai, būtų puiku pasirašyti savo CV ir kita kalba – taip jis atrodys brandesnis.
  2. Į CV reikia įrašyti įmones, kuriose buvo darbuojamasi prieš tai. Jeigu patirties tam tikroje srityje žmogus neturi arba jeigu tai jo pirmasis darbas, į darbo skiltį galima įrašyti ir atliktą kitose įmonėse praktiką arba savanorystę.
  3. Būtina paminėti kokių įgūdžių žmogus turi, kokiomis kalbomis kalba, ar turi vairuotojo pažymėjimą, galbūt turi kažkokių išskirtinių gabumų.
  4. Į gyvenimo aprašymą reikia įrašyti kokiose mokymosi įstaigose buvo mokomasi, koks kvalifikacijos laipsnis įgytas.
  5. CV turi būti ne tik informacija apie žmogų, jo pomėgius, savybes, bet ir kontaktai, kad esant reikalui būtų įmanoma su juo susisiekti. Taip pat prie CV patariama pridėti nuotrauką, kad darbdavys turėtų bent menkiausią supratimą kaip atrodo jį parašęs žmogus.

Taip pat CV patarimus dalina ir tuo užsiimančios įmonės. Tokios įmonės ne tik geriausiai žino kaip parašyti tinkamą gyvenimo aprašymą, bet ir kaip apskritai iš žmogaus išgauti visas reikiamą informaciją apie jo gabumus. Jeigu net ir prieš tai išvardyti patarimai nepadeda pasirašyti gero CV, tikrai galima kreiptis į gyvenimo aprašymo paslaugą teikiančias įmones ir jos padarys taip, kad jūsų CV 100 procentu patiks būsimam darbdaviui.