Apple ir Samsung naujovės 2020 metais

Telefonas, tai kiekvieno žmogaus asmeninis pagalbininkas ir jau neatsiejama jo dalis. Šiais laikais egzistuoja ne vienas sėkmingas telefonų gamintojas, tačiau jau kelinti metai didžiausiais konkurentais išlieka Apple ir Samsung įrenginiai. Kuo šie elektroninių technologijų gigantai nustebino 2019 metais? 

iPhone

2019 metų rugsėjo mėnesį pristatyti keli naujausi Apple įrenginiai, tarp kurių buvo net trys išmanieji telefonai, kurie kaip ir kasmet sulaukė didelio populiarumo ir sėkmės. Tai iPhone 11, iPhone 11 Pro bei iPhone 11 Pro Max. Tiesa, visi šie įrenginiai panašūs ar net beveik identiški. Kas liečia dizainą, tai naujausi iPhone telefonai praktiškai niekuom nesiskiria nuo senesnių iPhone X modelių, nes išlaikomos tos pačios linijos ir proporcijos. 

Kas naujo?

Taigi, kuo naujausi iPhone modeliai pranašesni už senesnius? Didžiausio dėmesio ir populiarumo sulaukė kamera. Apple pristatė net kelias naujoves susijusias su jų kuriama kamera. Pirma – nakties rėžimas. Šiuo rėžimu galima fotografuoti aplinką net esant aklinoje tamsoje. Naujausi sensoriai aptinka visus aplinkos objektus ir juos atvaizduoja ekrane nekenkiant nuotraukos kokybei. Tai puikus būdas įamžinti naktinio miesto detales ar vakarėlio linksmybes. Kita kameros funkcija – plataus diapazono rėžimas. Ši funkcija leidžia neatsitraukiant nuo objekto, nufotografuoti aplinką platesniu diapazonu. Tai puiki funkcija norint įamžinti didelę draugų kompaniją ar kelis objektus viename kadre. Žinoma visos šios funkcijos neveiktų sklandžiai, jei ne būtų integruotas pats naujausias ir galingiausias procesorius. Šio procesoriaus pagalba, iPhone puikiai funkcionuoja žaidžiant žaidimus ar atliekant kelias užduotis vienu metu. 

Kaina

Kalbant apie kainą, niekam ne paslaptis, kad Apple įrenginiai pasižymi itin didelėmis kainomis. Šių mobiliųjų telefonų kainos prasideda nuo 830 eur ir gali siekti net 1200 eur. Tiesa, lyginant su praeitų metų iPhone naujovėmis, kaina šiek tiek mažesnė. Turbūt tai ir lėmė didelį iPhone 11 pasisekimą. Būtent šis modelis iš prieš tai išvardintų trijų ir sulaukė didžiausio populiarumo.

Samsung

Samsung 2019 metais niekuom nenusileido Apple produkcijai. Per kasmetinį Samsung suvažiavimą buvo pristatyta daugybę įrenginių, tarp kurių net trys, didelės sėkmės ir populiarumo sulaukę išmanieji telefonai. Tai Samsung S10|S10+ bei Samsung Note10. 

S10|S10+ naujovės

Samsung S10|S10+ tai galingiausios ir brangiausios klasės Samsung telefonai, kurie kikevienais metais nenuvilia savo pirkėjų naujomis galimybės. Šiemet S10|S10+ išpopuliarėjo pasiūlydamas vieną geriausių ir dar niekur kitur nematytą telefonų atrakinimo funkciją. Samsung telefonai telefonai visiškai atsisakė fizinių mygtukų bei daug kur populiarios veido atpažinimo funkcijos, o pristatė naują ultragarsinį piršto antspaudo nuskaitymą paslėpta tiesiog po ekrano stiklu. Šiuo pasiekimu pasigirti gali tikrai ne kiekvienas, todėl tai ir tapo Samsung populiarumo garantu. 

Note10 naujovės

Tuo tarpu Samsung Note10 pristatė dar tobulesnį ir tikslesnį specialų rašiklį ekranui, su kuriuo galima pabrėžti net ir smulkiausias detales, o jausmas tai darant prilygsta piešimui pieštuku ant popieriaus lapo. Būtent dėl šio aspekto Note10 jau kurį laiką išlieka populiariausiu išmaniųjų telefonų modeliu su ekrano paišymo galimybe. 

Kaina

Kas liečia kainą, Samsung šiais metais niekuom nenusileido Apple produkcijai, net kai kurie modeliai tapo net brangesni nei konkurento. Šių modelių kaina priklauso nuo išmaniojo vidinės atminties talpos. Pigiausią S10 variantą galima nusipirkti už 800 eur, o brangiausio kaina siekia net 1300 eur. Tuo tarpu Note10 modelių kainos svyruoja nuo 960 eur iki 1200 eur.

Taigi, lyginant šių dviejų, visame pasaulyje puikiai žinomų, telefonų gamintojų naujoves, galima pastebėti, kad didesnis dėmesys skiriamas telefonų kameroms, saugumui bei galingumui. Abiejų gamintojų įrenginiai panašūs savo specifikacijomis bei kainomis, todėl kurį pasirinkti nuspręsti sunku. Pasirinkimą daugiausia lemia pirkėjų ištikimumas tam tikram gamintojui.