Escape room

Esacape room – puiki pramoga visiems

21 amžius – ne tik šiuolaikinių technologijų, tačiau ir įvairių paslaugų klestėjimo amžius. Žmonės daug dirba, tačiau neretai ir pramogauja tam, kad atsipalaiduotų ir įdomiai praleistų savo laisvalaikį. Laisvalaikio praleidimo būdų yra daug: gamtoje, kavinėse, kino teatruose, prekybos centruose. Kiekvienoje erdvėje galima pasirinkti sau patinkančią pramogą ir praleisti laiką tiek vienam, tiek su visa šeima, draugų kompanija ar net įmonėje dirbančiais bičiuliais. Viena iš tokių pramogų, kurią neretai pasirenka laisvalaikio praleidimo būdui ar net šventės vietai – escape room.

Escape room – kas tai per paslauga?

Escape room dar kitaip yra vadinamas pabėgimo kambariu – yra kažkokia patalpa, iš kurios reikia ištrūkti. Tokių escape room Vilniuje ir net visoje Lietuvoje yra ne vienas. Vieni siūlo paprastus ištrūkimo iš kambario variantus, o kiti įdomius, bauginančius ar net verčiančius raudonuoti pabėgimo kambarius.

Escape room dažniausiai yra skirtas visų amžiaus grupių žmonėms, kuriems įdomios tokios pramogos, kur reikia pasukti smegenis. Tai reiškia, kad labai mažiems vaikams tokios užduotys bus per sunkios ir neįveikiamos, nes jas sprendžiant reikia pasitelkti logiką.

Kokie escape room būna?

Kaip ir buvo minėta prieš tai, escape room būna teminiai. Pasižvalgę internete galėtumėte atrasti escpape room iš Vilniaus atominės elektrinės, iš nimfomanės kambario, iš trobelės, apiplėšimo vietos, pjūklo, traukinių stotiets ir kitų kambarių.

Koks žaidimo  principas?

Kiekviename escape room kambaryje galite būti vis kitas veikėjas: detektyvas, auka, plėšikas ir pan. Jūsų užduotis yra ištrūkti iš escape room sprendžiant kažkokias užduotis. Tos užduotys dažniausiai būna viena su kita susijusios, tai reiškia, kad norėdami atidaryti kambarį turite spręsti užduotis viena po kitos, o viena užduotis atidaro kitą užduotį ir taip iki kol ištrūksite.

Visgi, kiekvienas escape room yra skirtingas, todėl turi ir skirtingas taisykles. Jos yra sužinomos ir išaiškinamos prieš pat uždarant žmones į pabėgimo kambarį. Jeigu norite smagiai praleisti laiką ir nesugalvojate jokios pramogos, tai būkite tikri, kad escape room jūsų tikrai nenuvils ir į jį norėsite sugrįžti dar ne kartą.