Karabinai ir ankeriai. Ką verta žinoti?

Karabinas yra pagrindinė ir būtina įranga, kurią naudojate kaskart lipant į kalną. Pagrindinis alpinizmo pavarų dėžės karabinas yra tik tvirtas metalinis spaustukas, pagamintas iš lengvo aliuminio arba dervos plieno, naudojamas sujungti visas skirtingas alpinizmo saugos sistemos dalis. Karabinai dažnai vadinami „krabais“ ir „binereis“. Jų spyruoklines duris galima atidaryti paspaudus pirštą ir jas lengvai galima sulankstyti į laiptus kaip virvę. Alpinistai dažnai naudoja užrakinamą karabiną ar karabiną su durelėmis, o kai nori įsitikinti, kad iš karabino nieko neišeina, jie iškart bus užrakinti.

Karabinai:

Karabinai atlieka įvairias laipiojimo užduotis, įskaitant alpinistų tvirtinimą prie virvių, laipiojimo virvių tvirtinimą prie diržų ar įrankių (pvz., Kumštelių (SLCD) ar laipiojimo veržlių), alpinistų pritvirtinimą prie belaidžių inkarų ir alpinistų pritvirtinimą prie virvių. Karabinai yra labai tvirti, nes nuo jų priklauso mūsų lipimo saugumas.

Visada pirkite UIAA patvirtintą įrenginį, nes žinote, kad jis yra sertifikuotas ir saugus. Nominali karabino jėga yra kilonewton ir naudojama matuoti jėgą, taikomą laipiojimo ir kritimo įrangai.

Karabinai turi tris pagrindines formas: ovalo formos, D formos ir asimetrinės D formos formas ir turi tris pagrindines duris: tiesias duris, lenktas duris ir vielines duris. Yra dviejų tipų fiksuojantis karabinas – automatinis fiksuojantis karabinas ir fiksuojantis fiksuojantis karabinas.

 Ankeriai:

Ankerių funkcija yra tvirtinimo elemento įdėjimas į sieną, lubas ar kitą konstrukciją, o kiti konstrukcijos elementai, detalės ar daiktai bus pritvirtinti prie konstrukcijos. Visi ankeriai susideda iš dviejų ar daugiau dalių. Įkiškite metalinį kaištį į išgręžtą skylę. Kai įsukamas tvirtinimo varžtas, jis išsiplečia, kad būtų tvirtas sienos ar kitos konstrukcijos sukibimas. Atliekant paprastas montavimo užduotis, varžtus galite pasirinkti patys, tačiau inkarinius varžtus, skirtus sudėtingoms ir sunkioms konstrukcijoms palaikyti, turi pasirinkti kvalifikuoti dizaineriai.

Visas šias ir kitas reikiamas statybų priemones galite rasti torix.lt internetinėje parduotuvėje.